Gigabyte kondigt RX 6900 XT-videokaarten aan


Recent heeft Gigabyte de line-up van RX 6900 XT-videokaarten onthuld. Het zal gaan om twee modellen, namelijk de Aorus Master en de Gaming OC.

Als eerste zal de redelijk flamboyante Aorus Master beschikking hebben over een koeling met drie fans met speciaal ontwerp waarbij deze in tegengestelde richting draaien voor een optimale luchtstroom. Ten opzichte van de vorige generatie Aorus Masters zal deze beschikken over een groter hitteverplaatsend vermogen door de grotere koperen platen en verbeterde heat-pipes. Aan de zijkant is een LCD-monitor geplaatst welke bijvoorbeeld afbeeldingen en tekst kan weergeven, wat eenvoudig aan te passen is met de RGB Fusion 2.0 software welke ook de diverse RGB-elementen aan zal kunnen sturen.

Vervolgens de Gaming OC, welke net als de Aorus Master over drie fans beschikt welke draaien in tegengestelde richting, maar daarbij een iets neutraler ontwerp zal hebben. Met de RGB Fusion software zijn een aantal RGB-leds aan te sturen, maar verder zal deze kaart vooral gefocust zijn op goede koeling en een gunstig prijskaartje.

Het nieuwe topmodel van AMD, de RX 6900 XT, beschikt over 80 CU’s, een kloksnelheid van 2015MHz met boost tot 2250MHz, 16GB GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. Gigabyte geeft voor deze nieuwe modellen nog geen adviesprijs of beschikbaarheid op.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.