GIGABYTE lanceert AORUS PCIe Gen4-SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE kondigt de nieuwste PCIe 4.0 M.2 SSD aan: de AORUS Gen4 5000E, welke wordt geleverd in capaciteiten van 500GB en 1000GB met een leessnelheid van 5000MB/s en een 30% lager energieverbruik. De AORUS Gen4 5000E heeft verschillende uitgebreide prestatie- en stabiliteitstests doorstaan ​​om gebruikers de meest stabiele SSD met prestaties van het volgende niveau te garanderen.

De AORUS Gen4 5000E SSD is verkrijgbaar in twee capaciteiten, 1000GB en 500GB. Met PCIe 4.0 x4 NVMe 1.4, 2280 M.2-ontwerp en geselecteerde 3D TLC NAND-flash, biedt het overdrachtssnelheden tot 1600MT/s en 5000MB/s. Het totale stroomverbruik is meer dan 30% lager in vergelijking met PCIe 4.0 SSD’s van de vorige generatie. Deze nieuwe ontwikkeling zorgt ervoor dat het systeem hoogwaardige prestaties levert met een laag energieverbruik. Samen met de ingebouwde Thermal Guard-functie die te vinden is op GIGABYTE-moederborden, kunnen AORUS Gen4 5000E SSD’s de ultieme prestaties van PCIe Gen4 M.2 SSD’s ontketenen zonder enige thermische beperking en een ultrasnelle, duurzame gebruikerservaring bij lage temperaturen bieden.

Om nog stabielere opslagprestaties te bieden, is de AORUS Gen4 5000E SSD geverifieerd door verschillende rigoureuze tests met GIGABYTE-moederborden met verschillende chipsets, waaronder tests voor zware belasting, hoge temperaturen en hoge stress. Bovendien zorgt TRIM & S.M.A.R.T-technologie voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl HMB (Host Memory Buffer) het systeemgeheugen in staat stelt samen te werken met SSD om de algehele prestaties te optimaliseren.

De GIGABYTE AORUS Gen4 5000E SSD komt binnenkort op de markt voor een nog onbekende prijs.



Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.