GIGABYTE lanceert AORUS RTX 40-serie grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft nieuwe grafische kaarten uit de GeForce RTX 40-serie aangekondigd. De langverwachte NVIDIA GeForce RTX 40-serie grafische kaarten zijn eindelijk gearriveerd. Om de beestachtige prestaties van deze next-gen krachtpatsers volledig te ontketenen, heeft GIGABYTE zijn eersteklas AORUS grafische kaarten uitgerold met verbeterde ontwerpen en verbeterde functies, waardoor hardcore gamers en contentmakers meer van alles krijgen.

Aangedreven door de nieuwe ultra-efficiënte NVIDIA Ada Lovelace-architectuur, zijn de 3e generatie RTX, GeForce RTX 40-serie grafische kaarten meer dan snel, waardoor gamers en makers een enorme sprong voorwaarts maken in prestaties, neurale weergave en nog veel meer toonaangevende platformmogelijkheden. Deze enorme vooruitgang in GPU-technologie is de toegangspoort tot de meest meeslepende game-ervaringen, ongelooflijke AI-functies en de snelste workflows voor het maken van inhoud. Deze GPU’s duwen state-of-the-art graphics de toekomst in.

De grafische kaarten van AORUS zorgen voor het iconische WINDFORCE-koelsysteem van de GeForce RTX 40-serie. Met de nieuwe ventilatorbladen en een speciaal ontwerp van het oppervlak, verhoogt de WINDFORCE Bionic Shark-ventilator de statische druk met maximaal 30% en vermindert het geluidsniveau met maximaal 3 dB tegelijkertijd, vergeleken met de reguliere ventilatoren met hetzelfde toerental. De massieve koellichaammodule met de hoekige vinnen creëert meer oppervlakte en koelcapaciteit dan ooit tevoren. In combinatie met de dampkamer die direct contact maakt met de binnenkernen, meerdere warmtepijpen en de vergrote schermventilatie aan de achterkant, garanderen de grafische kaarten van de AORUS RTX 40-serie eersteklas thermische prestaties, zelfs bij veeleisende belastingen.

GIGABYTE brengt ook een verbeterde versie van de kenmerkende triple-ring RGB-lampen, RGB Halo, terug op de AORUS en GAMING OC GeForce RTX 40-serie grafische kaarten. Deze geliefde functie, met adresseerbare lichteffecten op de draaiende ventilatoren, zal zeker elke build met stijl laten stralen. De LCD Edge View aan de zijkant van de AORUS-kaarten geeft gebruikers een andere optie om hun kaarten te personaliseren met teksten, afbeeldingen of gifs. Men kan ook kritieke gezondheidsstatistieken, zoals stroomverbruik, temperaturen, RPM’s, enz. volgen met de LCD Edge View.

GIGABYTE biedt in oktober AORUS GeForce RTX 4090 XTREME WATERFORCE, AORUS GeForce RTX 4090 MASTER, GIGABYTE GeForce RTX 4090 GAMING OC, GIGABYTE GeForce RTX 4090 WINDFORCE aan en de GeForce RTX 4080-serie komt in november uit.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.