Gigabyte lanceert computerkit om cable-management simpel te maken


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Gigabyte heeft een nieuwe technologische samenwerking met MAINGEAR aangekondigd, waarbij de nieuw ontwikkelde Project Stealth-computermontagekit en MAINGEAR Stealth aangepaste gaming-pc’s worden ontwikkeld.

Door de perfecte combinatie van standaard ATX-compatibele componenten met niet-eigen connectoren bestaande uit een aangepast moederbord, grafische kaart en behuizing, elimineert Project Stealth de hoofdpijn van kabelwarboel, installatie-uitdagingen en belemmerde luchtstroom. Het innovatieve ontwerp maakt het samenstellen van een schone en strakke pc gemakkelijker dan ooit tevoren

Als het gaat om pc-builds, kunnen zowel beginners als ervaren gebruikers het een moeilijk proces vinden. Aangezien de meeste kabels zijn ontworpen om te worden aangesloten op de voorkant van moederborden, wordt kabelchaos in de behuizing een groot probleem bij het bouwen van een systeem. Anderen kunnen ook moeite hebben met het plaatsen van USB-, audio-, PSU-connectoren en frontpaneel-headers op de moederborden vanwege de beperkte binnenruimte in het chassis.

Als antwoord op deze uitdagingen heeft Gigabyte Project Stealth ontwikkeld, gebruikmakend van MAINGEAR’s revolutionaire patent en ontwerp dat alle connectoren naar de achterkant van het moederbord verplaatst. Door deze innovatie biedt Project Stealth een uitzonderlijke oplossing die bestaat uit het Z690 AORUS ELITE STEALTH-moederbord, de RTX 3070 GAMING OC STEALTH grafische kaart en de AORUS C300G STEALTH-behuizing.

Z690 AORUS ELITE STEALTH verplaatst alle sockets zoals ATX-voeding, CPU-voeding, ventilatoren, USB, audio, voorpaneel, enz. naar de achterkant van het moederbord, ontworpen om kabelbeheer en installatie te vereenvoudigen. RTX 3070 GAMING OC STEALTH combineert een ontwerp met een PCIE-stroomaansluiting aan de onderkant met de beste gamingprestaties. Met dit exclusieve moederbord en grafische kaartontwerp kunnen gebruikers hun kabels op elkaar aansluiten om een ​​stijlvolle en slanke constructie te krijgen met een strakke uitstraling die zowel bij torenkoelers als bij AIO-vloeistofkoelers past. Om het allemaal samen te brengen, is de AORUS C300G STEALTH-behuizing voorzien van op maat gemaakte uitsparingen, voor naadloze integratie met zowel het moederbord als de grafische kaart, waardoor een gemakkelijke kabelgeleiding mogelijk is voor een strakke esthetiek en eenvoudige montage.

Voor wie op zoek is naar een volledige oplossing met deze innovatie, kondigt MAINGEAR de Stealth Gaming PC aan, een volledig geïntegreerde oplossing met alle Project Stealth-componenten. De Stealth Gaming-pc zal dezelfde toonaangevende bouwkwaliteit en ondersteuning bieden als de bekroonde, op maat gemaakte gaming-desktop-pc’s en werkstations van MAINGEAR.

MAINGEAR’s Stealth Gaming Desktop zal beschikbaar zijn in aangepaste configuraties, waardoor klanten de vrijheid hebben om te kiezen uit het nieuwste high-speed DDR5-geheugen en high-speed PCI-E Gen 4 NVME-opslagoplossingen. Elke desktop wordt met de hand geassembleerd door het team van gepassioneerde enthousiaste bouwers van MAINGEAR in New Jersey.

De Gigabyte Project Stealth-computermontagekit zal binnenkort op de markt verkrijgbaar zijn.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.