Gigabyte lanceert custom Radeon RX 6X50 XT-kaarten


Gisteren heeft AMD officieel de nieuwe generatie Radeon RX 6X50-grafische kaarten uitgebracht. Deze kaarten zullen de bestaande Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT en RX 6900 XT vervangen, en zullen met iets sneller geheugen betere gamingprestaties neer moeten zetten. Voor nu is het de beurt aan de verschillende fabrikanten om een eigen versie met custom koeler uit te brengen voor deze grafische kaarten. Nu is de beurt aan Gigabyte.

Begin persbericht van Gigabyte

Gigabyte heeft vandaag nieuwe custom AMD Radeon™ RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT en Radeon RX 6650 XT grafische kaarten aangekondigd. Gigabyte biedt een verscheidenheid aan opties om aan de behoeften van meer klanten te voldoen. De AORUS-serie wordt aanbevolen voor liefhebbers die de ultieme prestaties en een kleurrijke RGB-uitstraling willen. De GAMING OC-serie is de beste keuze voor prestatiegerichte gamers. De EAGLE-serie is de beste keuze voor diegenen die een uniek ontwerp wensen.

De nieuwe grafische kaarten maken gebruik van de baanbrekende AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur, omvatten procesoptimalisaties en software- en firmwareverbeteringen, en bieden AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en ultrasnel 18 Gbps GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR), de aanstaande AMD FSR 2.01 en AMD Radeon Super Resolution opschalingstechnologieën, evenals andere geavanceerde functies die een visueel verbluffende, hoge verversingssnelheid bieden game ervaringen.

AORUS biedt de open-loop watergekoelde en de luchtgekoelde oplossing. De AORUS Radeon™ RX 6950 XT XTREME WATERFORCE WB 16G open-loop watergekoelde grafische kaart is ontworpen met de gepatenteerde “lekdetectie”-technologie. Het is de beste keuze voor gamers die een aangepaste stijl willen bij het samenstellen van een watergekoeld systeem. De AORUS Radeon™ RX 6750 XT ELITE 12G grafische kaart is uitgerust met het Gigabyte WINDFORCE 3X-koelsysteem met drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes die direct contact maken met de GPU, actieve 3D-ventilatoren en schermkoeling die samenwerken om efficiënte warmteafvoer. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt.

Met RGB Fusion 2.0 kunnen gebruikers de kleur van de lichten en verschillende speciale effecten aanpassen en synchroniseren met andere AORUS-apparaten. De AORUS ELITE grafische kaart is uitgerust met het klassieke drieringsverlichtingseffect, voor de beste lichtervaring. De AORUS grafische kaarten worden aanbevolen voor liefhebbers die de ultieme gameprestaties willen met kleurrijke RGB-verlichting.

De Gigabyte Radeon™ RX 6950 XT GAMING OC 16G grafische kaart is uitgerust met het Gigabyte WINDFORCE 3X-koelsysteem met drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaiend, een grote dampkamer die rechtstreeks contact maakt met de GPU, composiet koperen heatpipes, 3D actieve ventilatoren en scherm koeling die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. Met RGB Fusion 2.0 kunnen gebruikers de kleur van de lichten en verschillende speciale effecten aanpassen en synchroniseren met andere AORUS-apparaten. De Gigabyte Radeon™ RX 6750 XT GAMING OC 12G, Radeon™ RX 6650 XT GAMING OC 8G en Radeon™ RX 6650 XT EAGLE 8G grafische kaarten zijn allemaal uitgerust met het WINDFORCE 3X-koelsysteem. Dankzij de ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, geavanceerde koeltechnologie en aangepaste RGB-verlichting zijn GAMING OC en EAGLE grafische kaarten de beste keuze voor gamers.

Gigabyte Radeon™ RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT en Radeon RX 6650 XT grafische kaarten zijn uitgerust met vele unieke technologieën. Om een ​​betere gebruikerservaring te bieden, bieden AORUS grafische kaarten klanten een garantie van 4 jaar (online registratie vereist binnen 30 dagen na de aankoopdatum), zodat ze zorgeloos kunnen genieten van gaming en het creëren van content.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.