GIGABYTE lanceert custom RX 7900-kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft zijn nieuwe custom AMD Radeon RX 7900-serie grafische kaarten aangekondigd, aangedreven door de krachtige maar energiezuinige AMD RDNA 3-architectuur. De nieuwe grafische kaarten zijn ’s werelds eerste grafische kaarten voor gaming met een geavanceerd AMD-chipletontwerp, die uitzonderlijke prestaties en uitstekende energie-efficiëntie leveren om 4K met hoge framerate en gaming met hogere resolutie mogelijk te maken in de meest veeleisende titels.

De AORUS ELITE grafische kaart is voorzien van het WINDFORCE-koelsysteem, dat drie bladventilatoren met wisselend draaien omvat, een grote dampkamer die rechtstreeks op de GPU is aangesloten, samengestelde koperen heatpipes en actieve 3D-ventilatoren en schermkoeling om de warmteafvoer te maximaliseren. Met de handige ingebouwde dual-BIOS-schakelaar kunnen gebruikers zonder software kiezen tussen OC- en SILENT-modi op basis van hun behoeften. Beide modi bieden de optimale instellingen afgestemd door GIGABYTE.

AORUS brengt ook een verbeterde versie van GIGABYTE’S kenmerkende triple-ring RGB-lampen, RGB Halo uit. Deze functie biedt adresseerbare lichteffecten op de roterende ventilatoren. Gamers kunnen ook de RGB-verlichting aanpassen via de GIGABYTE CONTROL CENTER (GCC)-software.

De AORUS ELITE grafische kaart is voorzien van een PCB-coating en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten. Het verbeterde ontwerp van de vermogensfase en nauwkeurige vermogensregeling zorgen voor een lagere componenttemperatuur, minder ruis en minder signaalinterferentie. Bovendien zorgt de verbeterde, speciaal ontworpen metalen achterplaat voor een duurzamere structuur die buigen en schade door langdurig gebruik voorkomt. De grafische kaart wordt ook geleverd met een op maat gemaakte anti-doorzakbeugel die de optimale versteviging biedt en het algehele visuele uiterlijk verbetert.

De populaire Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24G en Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G grafische kaarten richten zich op prestaties en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor veel verschillende soorten gebruikers. De GAMING OC grafische kaart maakt gebruik van het WINDFORCE koelsysteem. Het beschikt over drie unieke bladventilatoren met afwisselend draaien, een grote dampkamer die rechtstreeks op de GPU is aangesloten, composiet koperen heatpipes, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling om de warmteafvoer te maximaliseren. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer verlengt, bijna de levensduur van het dubbele kogellager levert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Bovendien biedt de grafische kaart RGB-verlichting, waardoor gamers de RGB-effecten en kleuren kunnen aanpassen via GCC-software om hun eigen pc-stijl te creëren. De GAMING OC grafische kaart is uitgerust met een verbeterde metalen achterplaat, een op maat gemaakte anti-doorzakbeugel en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, die niet alleen zorgen voor een duurzamer structureel ontwerp, maar de grafische kaart ook in staat stellen om betere prestaties te leveren bij lagere temperaturen.

De GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX 24G grafische kaart is uitgerust met 6144 stream processors en 24GB GDDR6 384-bit geheugen met 96MB tweede generatie AMD Infinity Cache technologie. De uitvoer omvat een HDMI-poort, twee DisplayPort™ 2.1-poorten en een USB TYPE-C-poort. De vereiste systeemvoeding is 800 watt. De GIGABYTE Radeon RX 7900 XT 20G grafische kaart is uitgerust met 5376 stream processors en 20 GB GDDR6 320-bit geheugen met 80 MB AMD Infinity Cache-technologie van de tweede generatie. De uitvoer omvat een HDMI-poort, twee DisplayPort 2.1-poorten en een USB TYPE-C-poort. De vereiste systeemvoeding is 750 watt.

De nieuwe grafische kaarten zijn vanaf 13 december 2022 te koop.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.