GIGABYTE lanceert de AORUS Gen4 7300-SSD met snelheden tot 7300MB/s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft de AORUS Gen4 7300 SSD aangekondigd, de geüpgradede PCIe® 4.0 SSD met leessnelheden tot 7300 MB/s. Verbeterd door de geselecteerde PCIe 4.0-controller met geavanceerde 3D-TLC NAND Flash, biedt het superieure prestaties dan de vorige generatie PCIe 4.0 NVMe SSD. AORUS Gen4 7300 SSD met M.2 2280-interface wordt geleverd in twee capaciteitsvarianten van 2 TB en 1 TB, samen met een uniek verpakkingsontwerp van gescheiden SSD en heatsink-verpakking om flexibelere thermische oplossingen te bieden. Ondertussen biedt het exclusieve GCC-softwarebeheerplatform van GIGABYTE direct overzicht en aanpassing van de SSD-status voor een coole opslagoperatie met hoge prestaties.

De AORUS Gen4 7300 SSD rust de geselecteerde Phison E18 8-kanaals controller uit, die gebruikers de ultieme willekeurige toegangssnelheid biedt, evenals het snelle 3D-TLC NAND Flash- en SLC-cacheontwerp dat de PCIe 4.0 volledig tot zijn recht laat komen. Onder de echte test kan de AORUS Gen4 7300 SSD een leessnelheid tot 7300 MB/s en een schrijfsnelheid tot 6850 MB/s bereiken, wat sneller is dan de vorige generatie. PCIe 4.0 NVMe SSD, twee keer sneller dan PCIe 3.0 SSD en tot 13 keer sneller dan SATA SSD. Verbeterd door de multi-core architectuur van de E18-controller, verbetert de AORUS Gen4 7300 SSD niet alleen AI-multitasking om het knelpunt van de systeemprestaties te verminderen, maar ondersteunt het makers van inhoud, gamers en gebruikers die verlangen naar extreme prestaties.

Normaal gesproken genereert de high-speed SSD warmte en resulteert dit in throttling bij gebruik op volle snelheid, wat de overdrachtssnelheid beperkt. Om mogelijke throttling te voorkomen, zijn de meeste moederborden en SSD’s uitgerust met een koellichaam om de warmte van de SSD af te voeren. AORUS Gen4 7300 SSD maakt gebruik van een uniek verpakkingsontwerp van gescheiden SSD en koellichaam met volledige dekking, waardoor gebruikers kunnen kiezen tussen het ingebouwde koellichaam op hun moederbord of het ingesloten koellichaam van de AORUS Gen4 7300 SSD in overeenstemming met hun behoeften. Dit maakt een flexibelere thermische configuratie mogelijk, of het nu gaat om pc-systeeminstallatie of PS5-capaciteitsuitbreiding.

AORUS Gen4 7300 SSD ondersteunt moederborden met PCIe® 4.0 NVMe M.2-interfaceontwerp. Om de baanbrekende prestaties van 7300 MB/s leessnelheid vrij te geven, worden de nieuwste AMD-moederborden, met name GIGABYTE-moederborden, ten zeerste aanbevolen.

Prijzen zijn nog niet bekend.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.