GIGABYTE lanceert de GC-WIFI7 WLAN-kaart


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft de GC-WIFI7 gelanceerd, een PCIe-add-on WLAN-kaart die desktops voorziet van de kracht van Wi-Fi 7. Deze draadloze standaard biedt meer dan 2,2x de bandbreedte van Wi-Fi 6E. Het accessoire draagt het AORUS Gaming merk en heeft een tri-bandondersteuning met een theoretische maximale bandbreedte van 5800 Mbps, inclusief 320 MHz- en 160 Hz-kanalen. De kaart ondersteunt MLO, wat betekent dat deze gelijktijdig verbinding kan maken met 2,4 GHz en 5/6 GHz netwerken. Het bevat ook een stijlvolle antenne-array met een signaalsterkte tot 5 dBi. Naast Wi-Fi 7 biedt de kaart Bluetooth 5.3-connectiviteit.

Opmerkelijk is dat het product drie hardware-revisies heeft bij de lancering. De Rev 1.0-kaart is gebaseerd op een Qualcomm chipset, Rev 1.1 op een MediaTek chipset, en Rev 1.2 op Intel, allemaal met identieke specificaties en prestatieniveaus. De drie revisies delen dezelfde SKU, en de enige manier om onderscheid te maken, is door in een fysieke winkel naar de streepjescode te kijken waar de revisie wordt vermeld. De prijsinformatie is niet bekendgemaakt door het bedrijf. Deze veelzijdige WLAN-kaart biedt geavanceerde draadloze connectiviteitsopties, aangevuld met een keuze uit verschillende chipsetrevisies.Bronnen: GIGABYTE

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?