GIGABYTE lanceert de GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 Series grafische kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

Op 18 mei 2023 heeft GIGABYTE de NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16GB, GeForce RTX 4060 Ti 8GB en GeForce RTX 4060 8GB series grafische kaarten gelanceerd. Deze kaarten, aangedreven door de NVIDIA ADA Lovelace-architectuur, bieden gamers een breed scala aan keuzes, waaronder de AORUS en GIGABYTE series, om te voldoen aan de diverse behoeften van gamers. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van gamers die streven naar topprestaties en verbluffende esthetiek, evenals degenen die de nadruk leggen op basisprestaties en duurzaamheid. Deze grafische kaarten zullen de game-ervaring verbeteren voor een groot aantal gamers.

AORUS serie
De AORUS GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 series grafische kaarten vallen op door hun krachtige koelcapaciteiten en uitstekende prestaties, dankzij het geavanceerde WINDFORCE-koelsysteem. Dit systeem heeft drie unieke ventilatorbladen, alternatief draaien, samengestelde koperen warmtepijpen die direct contact maken met de GPU, 3D-actieve ventilatoren en schermkoeling om de warmteafvoer te maximaliseren. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafenenano-smeermiddel, waardoor de levensduur van de ventilator met 2,1 keer wordt verlengd, bijna dezelfde levensduur als die van het dubbele kogellager, terwijl ze stille werking bieden.

De uitzonderlijke prestaties van de AORUS grafische kaart zijn te danken aan het voedingsontwerp en het gebruik van ULTRA DURABLE-gecertificeerde componenten. Deze componenten zorgen ervoor dat de grafische kaart lagere temperaturen kan behouden tijdens het leveren van hoge prestaties, waardoor stabiliteit en betrouwbaarheid worden gegarandeerd. De ingebouwde Dual BIOS-schakelaar stelt gebruikers in staat om de STILLE modus te kiezen voor een stillere ervaring zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden. Bovendien is de AORUS grafische kaart voorzien van een PCB-coating van luchtvaartkwaliteit om de levensduur te verlengen.

De AORUS GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 series grafische kaarten hebben een uniek ontwerp met RGB Halo-triple-ringverlichting, geliefd bij doe-het-zelvers vanwege de prachtige en kleurrijke verlichting. Gamers kunnen verschillende verlichtingseffecten naar wens aanpassen via software om een verbluffende en unieke stijl te tonen. Daarnaast biedt de beschermende metalen achterplaat niet alleen geoptimaliseerde structurele ondersteuning om te voorkomen dat het PCB buigt en doorzakt, maar voegt ook meer charme toe aan het algehele visuele effect.

GIGABYTE serie – GAMING OC, AERO OC, EAGLE OC
De GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 GAMING OC series zijn klassieke en populaire grafische kaarten van GIGABYTE, bekend om hun superieure prestaties, stabiliteit en hun gaming-achtige uitstraling, waardoor ze de beste keuze zijn voor gamers. De GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 AERO OC series met hun witte en zilveren ontwerp zijn bijzonder geliefd bij ontwerpers en gebruikers die een eenvoudige stijl prefereren, en ze zijn vooral geschikt voor PC-systemen met lichte en minimalistische thema’s. Het zijlogo van de grafische kaart heeft een speciaal materiaal dat een regenboogeffect weergeeft. De GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti en GeForce RTX 4060 EAGLE OC series bevatten enkele futuristische ontwerpelementen, die leiden tot een unieke en gepersonaliseerde identiteit. Deze elementen omvatten kosmische thema’s, symbolen en geometrische vormen die prominent worden getoond op de buitenkant van de grafische kaart.

GIGABYTE GAMING OC, AERO OC en EAGLE OC series grafische kaarten zijn ook voorzien van een reeks geavanceerde technologieën, waaronder het GIGABYTE WINDFORCE-koelsysteem, grafenenano-smeermiddel, een uitstekend voedingsontwerp en ULTRA DURABLE-gecertificeerde componenten, waardoor de grafische kaarten hogere prestaties kunnen leveren terwijl ze lagere bedrijfstemperaturen behouden. De ingebouwde dual BIOS-schakelaar stelt gebruikers in staat om de STILLE modus te kiezen voor een stillere ervaring zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden. Bovendien hebben zowel de GAMING OC- als de AERO OC-grafische kaarten ingebouwde verlichting die aangepast kan worden met verschillende kleuren en modi via software, zodat gebruikers unieke verlichtingseffecten kunnen tonen. De verbeterde en versterkte achterplaat biedt geoptimaliseerde ondersteuning en houdt ook rekening met het algehele ontwerp van de uitstraling.

Beschikbaarheid
De GeForce RTX 4060 Ti 8GB is vanaf 24 mei verkrijgbaar met prijzen vanaf €450. De GeForce RTX 4060 Ti 16GB komt binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €560. De GeForce RTX 4060 komt ook binnenkort beschikbaar, met prijzen vanaf €330.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.