GIGABYTE lanceert GeForce RTX 4070-modellen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE TECHNOLOGY Co heeft vandaag de GeForce RTX 4070-serie grafische kaarten gelanceerd, mogelijk gemaakt door NVIDIA® ADA Lovelace-architectuur. De nieuwe grafische kaarten zijn uitgerust met GIGABYTE WINDFORCE thermische oplossingen en bieden vijf verschillende modellen GeForce RTX 4070 grafische kaarten om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende gamers: AORUS GeForce RTX 4070 MASTER 12G, GeForce RTX 4070 AERO OC 12G, GeForce RTX 4070 GAMING OC 12G, GeForce RTX 4070 EAGLE OC 12G en GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC 12G grafische kaarten. Elk model is ontworpen om krachtige prestaties en uitstekende warmteafvoer te bieden, waardoor gamers meer diverse opties krijgen voor hun gebruiksvereisten en scenario’s.

De AORUS GeForce RTX 4070 MASTER 12G is een high-end gaming grafische kaart die indrukwekkende prestaties levert dankzij het unieke ontwerp en de unieke functies. Het heeft nieuwe ventilatorbladen met een speciaal oppervlakontwerp en de WINDFORCE bionische haaienventilator verhoogt de statische druk met maximaal 30% terwijl het geluidsniveau met maximaal 3 dB wordt verlaagd, in vergelijking met gewone ventilatoren met dezelfde snelheid. De grotere heatsink-module met schuine vinnen creëert meer oppervlakte en koelcapaciteit dan ooit tevoren. Gecombineerd met de dampkamer in direct contact, meerdere heatpipes en de vergrote schermkoeling aan de achterkant, zorgt de AORUS grafische kaart voor eersteklas thermische prestaties, zelfs onder veeleisende belastingen.

Naast de bovengenoemde functies, heeft de AORUS MASTER grafische kaart onder andere een PCB-coating van ruimtevaartkwaliteit, een dubbel BIOS-ontwerp met stille werkingsmodus en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten. Dankzij het uitstekende ontwerp van de vermogensfase en nauwkeurige vermogensregeling heeft de grafische kaart lagere componenttemperaturen, minder ruis en minder signaalinterferentie. De verbeterde metalen achterplaat heeft een speciaal ontwerp om een duurzamere structuur te bieden die buiging en vervorming bij langdurig gebruik voorkomt. Met de nieuwe anti-sag-beugel die dezelfde ontwerpfilosofie hanteert als de high-end RTX 40-serie, kan de grafische kaart voorkomen dat de printplaat buigt, wat zorgt voor optimale versteviging en een verbeterde algehele visuele aantrekkingskracht.

De AERO OC grafische kaart met zijn witte en zilveren design is populair bij ontwerpers en gebruikers die de voorkeur geven aan een minimalistische stijl en is bijzonder geschikt voor pc-systemen met een lichte kleurstelling en minimalistische stijl. Het logo aan de zijkant van de grafische kaart is ook gemaakt van een speciaal materiaal dat een regenboogeffect kan weergeven, gecombineerd met de RGB-verlichting die de kaart perfect maakt en de textuur over het hele uiterlijk vergroot. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, waardoor de levensduur van de ventilator met 2,1 keer wordt verlengd en tegelijkertijd een stille werking wordt gegarandeerd.

Bovendien biedt de AERO OC grafische kaart een ingebouwde dubbele BIOS-schakelaar, waarmee gebruikers de SILENT-modus kunnen kiezen voor een nog stillere ervaring zonder software-installatie. De kaarten worden ook geleverd met een verbeterde metalen achterplaat voor een duurzamere structuur, en met een uitstekend ontwerp voor stroomfasen en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, waardoor de grafische kaart kan werken bij lagere temperaturen en hogere prestaties.

Naast de AERO OC heeft GIGABYTE ook de populaire GAMING OC grafische kaart gelanceerd, die zich richt op prestaties en stabiliteit. Met het WINDFORCE-koelsysteem, drie unieke bladventilatoren, grote koperen plaat met direct contact met de GPU, heat-pipes, actieve 3D-ventilatoren en schermkoeling biedt deze kaart ook uitstekende prestaties en stabiliteit. Het uiterlijk is een klassiek hoofdzwart ontwerp met spelelementen, waardoor het verschillende pc-bouwstijlen kan aanpassen. De GAMING OC omvat ook het grafeen nano-smeermiddel op de ventilatoren, het ingebouwde dubbele BIOS, de verbeterde metalen achterplaat en het uitstekende ontwerp van de stroomfasen en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten.

De GAMING OC grafische kaart erft ook de RGB Halo van AORUS en heeft RGB-lampjes aan de kaartzijde. Gamers kunnen de kleurrijke RGB-effecten aanpassen om hun eigen pc-stijl te creëren en een andere modelselectie krijgen om te genieten van de RGB Halo. Beide grafische kaarten zijn een geweldige keuze voor gamers die op zoek zijn naar uitstekende prestaties en stabiliteit, en die willen genieten van een stijlvolle pc-ervaring met aanpasbare RGB-effecten.

De EAGLE OC grafische kaart beschikt over een futuristisch ontwerp, met afbeeldingen met een kosmisch thema en geometrische vormen die sterk worden weergegeven op de buitenkant van de kaart. Het kaartformaat is ook compatibel met de meeste ruimtes in pc-behuizingen, terwijl de RGB-verlichting bijdraagt aan een esthetische uitstraling.

De EAGLE OC grafische kaart maakt gebruik van het WINDFORCE-koelsysteem, dat profiteert van drie unieke bladventilatoren, composiet koperen heatpipes met directe aanraking met de GPU, 3D actieve ventilatoren en een thermisch ontwerp voor schermkoeling. De duurzaamheid van de kaart wordt versterkt door het grafeen nano-smeermiddel op de ventilatoren, het ingebouwde dubbele BIOS, de verbeterde metalen achterplaat en de ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten.

De WINDFORCE OC grafische kaart heeft een eenvoudig en standaard ontwerp en is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar pure prestaties. Met het WINDFORCE-koelsysteem beschikt de kaart over drie unieke bladventilatoren, composiet koperen heatpipes met directe aanraking met de GPU, actieve 3D-ventilatoren en schermkoeling. De duurzaamheid van de kaart wordt versterkt door het grafeen nano-smeermiddel, de verbeterde metalen achterplaat, het uitstekende stroomontwerp en de ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.