GIGABYTE lanceert nieuwe G5 en G7-gaminglaptops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE lanceert vandaag de Gaming G5/G7-gaminglaptops uitgerust met 10nm Intel 12e generatie processor. Een laptop die voldoet aan het brede scala aan behoeften op het gebied van multitasking, gaming en entertainment, met 12e generatie Intel® Core™ i5-12500H laptop-CPU, die bestaat uit 12-core, 16 threads en een maximale kloksnelheid van 4,5 GHz, om te voldoen aan de behoeften voor telewerken en online lessen, is de aankoop van krachtige laptops gemakkelijker gemaakt met de adoptie van Core i5-12500H. De Core i5-processor is krachtig genoeg om de routines van gebruikers moeiteloos aan te kunnen. Uitgerust met de grafische kaarten van de NVIDIA GeForce RTX 30-serie, introduceert ook MUX-switch-technologie voor het schakelen van grafische kaarten, discrete GPU kan met slechts één klik rechtstreeks naar het scherm worden uitgevoerd, wat de spelprestaties gemakkelijk kan verbeteren en de framesnelheid kan verhogen in felle game gevechten. Voor het bieden van authentieke gamespecificaties en flexibele uitbreidbaarheid van hardware. De serie kan voldoen aan de behoeften van de gebruiker om meerdere rollen in het leven te spelen.

De levensstijl van mensen, inclusief de patronen in de aspecten van studie, werk, entertainment, enz., zijn aanzienlijk veranderd als gevolg van de COVID-19-pandemie. Als gevolg hiervan is een laptop met hoge prestaties en draagbaarheid noodzakelijk voor mensen om hun nieuwe dagelijkse leven te vervullen. Dit leidt tot de ultieme creatie van GIGABYTE’s nieuwste generatie multitasking gaming-laptops.

Anders dan de verschijningen in het verleden, wordt het trendy Mecha-patroon op het prachtige oppervlak van de laptoptas overgenomen om een ​​sterke persoonlijke smaak weer te geven. Met de focus op “multitasking” om Gen Z-gamers aan te spreken, zijn de G-serie laptops niet alleen gebouwd om te gamen, maar bieden ze een prachtige balans tussen entertainment en werkmogelijkheden.

Qua gameprestaties zijn de laptops uitgerust met NVIDIA® GeForce RTX™ 3050, RTX™ 3050 Ti en 3060 chips. Door gebruik te maken van de bekroonde NVIDIA Ampere Architecture, kan de doorbraak in grafische prestaties de tekentechniek ondersteunen via ray tracing, evenals geavanceerde kunstmatige intelligentie, voor het weergeven van levendigere licht- en schaduweffecten. Dit kan je zeker in staat stellen om AAA-meesterwerkspellen te spelen. RTX 30-serie laptop-GPU’s zijn ook voorzien van de gloednieuwe 3e generatie Max-Q-technologieën voor optimale kracht en prestaties, de algehele rekensnelheid en game-ervaring zullen opmerkelijk worden verbeterd. Uitgerust met het unieke WINDFORCE-koelsysteem, de zeer efficiënte 59-bladige dubbele ventilatoren, 5 exclusieve warmtepijpen en 4 uitlaatopeningen, kunnen de laptops de warmte afvoeren die wordt gegenereerd na de snelle werking van de CPU en GPU, hun 100% prestaties stabiel en volledig.

Naast prestatieverbetering heeft de draagbaarheidsfunctie van de G5/G7 nog een belangrijke doorbraak. Weg met de stereotiepe indruk dat de behuizing van een high-performance laptop omvangrijk en zwaar moet zijn, het formaat van de laptops is met 22% verminderd in vergelijking met de laptops van vorige generaties. De laptop zou een stijlvol accessoire zijn, dat bij elke gelegenheid, zoals lessen en vergaderingen, met één hand te dragen is. Voor groepen veelzijdige spelers kunnen de laptops ook een ultieme uitgebreide specificatie bieden, waaronder een gamingscherm met een 144Hz hoge verversingssnelheid. De Type-C-poort van Thunderbolt 4 wordt ook geïntroduceerd, die een overdrachtssnelheid tot 40 Gbps biedt. De laptops hebben ook rijke video-uitgangspoorten en complete I/O-poorten, zodat gebruikers overal en altijd gemakkelijk multitasking-omgevingen kunnen creëren. Het SSD-slot ondersteunt high-speed PCle Gen4, om de wachttijd voor het lezen en kopiëren van grote bestanden te verminderen. Gebruikers hebben krachtige spelprestaties en genieten van ongekende multitasking-prestaties. De laptops zijn niet alleen voor de lol in games maar ook voor gevechten in het dagelijks leven.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.