Gigabyte lanceert RTX 3070-kaarten


Recent heeft Gigabyte een aantal custom modellen van de RTX 3070 laten zien, hier een klein overzicht van deze vier kaarten.

Als eerste Gigabyte’s Aorus Master RTX 3070, welke beschikt over een heatsink met drie overlappende 100mm fans. Op de zijkant zit een LCD-display waar bijvoorbeeld een afbeelding of tekst op getoond kan worden, dit is in te stellen via de RGB Fusion 2.0-software, net als de RGB-elementen op de kaart.


Het Gaming OC-model geschikt over een Windforce 3X koeler met drie fans. Het ontwerp is eenvoudiger dan die van de Aorus, maar zou door het fanontwerp stiller in gebruik zijn. Check ook onze videoreview van de Gaming OC.


De Vision OC is gemaakt voor wie een elegant en simpel design wilt. Zo is het zilveren materiaal rondom de drie fans strak vormgegeven en bevindt zich enkel een RGB-logo op de zijkant, welke ook uitgeschakeld kan worden.


Als laatste de Eagle OC, welke relatief eenvoudig oogt en een RGB-element op de zijkant heeft. Qua ontwerp komt deze redelijk overeen met die van de Gaming OC, en dat is waar Gigabyte ook aangeeft dat deze kaarten het meest geschikt zijn voor mainstream gamers.


Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet gegeven, deze worden binnen enkele dagen verwacht gezien de RTX 3070-kaarten al beschikbaar zijn gemaakt.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.