Gigabyte onthuld nieuwe Z590 AORUS-borden


Nadat vorige week al enige details verschenen over nieuwe moederborden van Gigabyte, zijn deze vandaag officieel door het merk onthult. Deze nieuwe moederborden bieden met de Z590 LGA1200-socket ondersteuning voor de nieuwe 11e generatie Intel Core-processors, welke deze week ook onthuld zullen worden. Gigabyte voorziet de nieuwe moederborden van PCIe 4.0-ondersteuning voor een tweetal PCIe x16-sloten en twee M.2-sloten, wat theoretische snelheden tot 7000MB/s mogelijk zal maken.


Het vernieuwde stroomontwerp biedt 20+1 fases met een stroom tot 2100 Ampère, wat aanzienlijk meer is dan zijn voorganger welke beschikt over 16+1 fases. Dit stelt de borden in staat hoge vermogens te leveren voor veeleisende gebruikers. Per geheugensleuf bieden de nieuwe Z590’s ondersteuning voor 32GB met snelheden tot 5000MHz, wat in totaal betekent dat er tot 128GB DDR4-5000 geheugen geïnstalleerd kan worden.

Prijzen van de Z590 AORUS-borden zijn niet niet bekend. Aangezien de moederborden zich bevinden in het ultra-premium segment, zullen ze niet goedkoop zijn. Zijn voorganger, de Z490 AORUS Xtreme, kost ruim 700 euro. Verwacht wordt dat de Z590-moederborden niet goedkoper zullen zijn.Bronnen: Gigabyte (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.