“Gigabyte reageert op gevaarlijke computervoedingen”


Nadat in de media verschillende berichten verschenen over ‘ontploffende’ voedingen in computersystemen, specifiek van de Gigabyte GP-P850GM en GP-P750GM, heeft het merk gereageerd met een oplossing voor gedupeerde gebruikers.


Afbeelding via Gamers Nexus

Het statement van Gigabyte luidt:

GIGABYTE is op de hoogte van bepaalde mediaberichten die twijfel uitten over de kwaliteit van de Power Supply-modellen GP-P850GM en GP-P750GM. GIGABYTE is trots op het ontwerp en de kwaliteit van onze producten en neemt meldingen van deze manier uiterst serieus en wil daarom de gemelde potentiële problemen als volgt aanpakken.

Voor desktop-pc-systemen kunnen er af en toe gevallen zijn waarin het piekwattage het beoogde gebruiksbereik kan overschrijden. In dergelijke gevallen bevatten de voedingen van het model GIGABYTE GP-P850GM / GP-P750GM de industriestandaard ingebouwde veiligheidsfunctie “Over Power Protection” (OPP). De OPP-veiligheidsfunctie is ontworpen om het apparaat uit te schakelen wanneer de stroombelasting het wattage overschrijdt waarbinnen het apparaat is ontworpen om te werken. De OPP was ingesteld op 120% tot 150%, 1020W~1300W voor GP-P850GM en 900W~1125W voor de GP-P750GM.

GIGABYTE waardeert en houdt rekening met alle feedback en suggesties van onze mediapartners en pc-hardwareprofessionals. We werden door derden op de hoogte gebracht van zorgen met betrekking tot mogelijke problemen met het uitschakelen van de GP-P850GM en GP-P750GM bij hoge wattages bij testen via DC Electronic Load-apparatuur gedurende langere tijd herhaaldelijk dicht bij het 120% tot 150% OPP-triggerpunt. Dit niveau van uitgebreide tests kan de levensduur van het product en de componenten van de GP-P850GM en GP-P750GM aanzienlijk verkorten.

GIGABYTE hecht veel waarde aan het vertrouwen en vertrouwen dat al onze klanten hebben in onze productkwaliteit en service na verkoop. GIGABYTE wil de mogelijke problemen benadrukken die werden gemeld, alleen leken op te treden na zeer lange perioden van extreme belastingtests via DC elektronische belastingsapparatuur en niet typerend zouden zijn voor gebruik in de echte wereld.

De volgende serienummers kunnen teruggestuurd en vervangen worden voor een nieuwere en verbeterde versie:
– Modelnaam: GP-P850GM: S/N Van SN20343G031011 tot SN20513G022635
– Modelnaam: GP-P750GM S/N Van SN20243G001301 tot SN20453G025430Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

1 Reactie
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
1 jaar geleden

Dit probleem was al sinds november bekend, enkel doordat het nu weer naar bovenkomt op een nog grotere manier, gaat Gigabyte wat doen. Erg matig! Voor een PSU, geen betrouwbare partner.