Gigabyte registreert nieuwe RTX 2060-modellen


Ondanks dat NVIDIA al een lange tijd nieuwe RTX 30-serie GPU’s aan het maken is, heeft Gigabyte een viertal nieuwe RTX 2060-varianten geregistreerd bij de EEC. Hierbij hinten de benoemde namen op een 12GB-versie van de bestaande RTX 2060, welke het op het moment met 6GB GDDR6-geheugen doet in de standaardversie, en 8GB als SUPER-variant. Eerder dit jaar waren er ook al geruchten over een RTX 2060 met meer grafisch geheugen, maar hierbij lijkt Gigabyte dit ook te bevestigen.

Waarom? Dat is nog niet helemaal duidelijk. NVIDIA heeft tot op heden nog niks bekend gemaakt over een opvolger van de bestaande RTX 2060, dus blijft dit een bijzondere gewaarwording. VideoCardz.com denkt dat NVIDIA op 7 december de nieuwe RTX 2060 12GB aan gaat kondigen, dus is het voor die tijd wachten op meer details.Bronnen: EEC via momomo_us, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.