Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC review


De AMD Radeon RX 5700 XT is veelvuldig aan bod gekomen bij ons. Logisch, want het is gewoon een uitstekende videokaart met top 1080p prestaties en uitstekende 1440p prestaties op een prijspunt dat voor menig gamer nog te behappen is. Is de hele RX 5700 XT launch je ontgaan? Check dan deze video nog even:

Heb je minder dan 400 euro te besteden, of juist veel meer, vergeet deze dan ook niet te bekijken:

De Gigabyte Gaming OC


Als je een RX 5700 XT zoekt en je twijfelt welke, dan heb je genoeg te kiezen. Wij hebben er inmiddels 5 kunnen testen en dat is voldoende om toch een beetje de balans op te maken. Eén kaart die het goed doet, of eigenlijk structureel goed doet bij praktisch elke videochip, is de Gigabyte Gaming OC. Het design is.. bekend… een zachte manier om te zeggen dat we hem dermate veel hebben gezien dat hij mij persoonlijk een beetje mn neus uit komt. Maar het feit dat ik hem keer op keer zie neemt niet weg dat het een best prima design is: neutrale kleuren, fors genoeg om indruk te maken, niet te fors dat compatibiliteit echt een probleem is, en voorzien van de zwarte metalen backplate die je vandaag de dag nu eenmaal wilt.


304oordeel van hetzelfde design veel keer te zien: meer uitleg is inmiddels niet nodig. Zoek in ons kanaal op “Gaming OC” en je vindt minimaal 10 beschrijvingen, videos of builds met die kaarten.

Samenvatting prestaties


De vraag is natuurlijk: waarom dan toch keer op keer de Gaming OC blijven bespreken? Simpel: we horen vaak de vraag welke RX 5700 XT de moeite waard is, en als we alle grafieken naast elkaar leggen is hij gewoon harstikke interessant:

Het is niet de hoogste clocker, maar de onderlinge prestatieverschillen vallen in de praktihj toch niet op, hij verbruikt niet onevenredig veel stroom, hij blijft opvallend koel en behoort zelfs tot de stillere in de test…

… en… het is één van de goedkopere custom kaarten!


Wil je een uitgebreidere vergelijking, check dan de volledige video nog even:

Conclusie


Wait? That’s it? Ja, eigenlijk valt er weinig toe te voegen aan wat we al in drie videos hebben verteld, soms is een korte samenvatting om je te herinneren aan een objectief prima product in mijn optiek genoeg.

Je hebt veel mooie RX 5700 XT kaarten op de markt waar je, mocht je dat graag willen, iets meer aan uit kan geven om een specifiek design of een nóg dikkere kaart in huis te halen. Maar de Gaming OC is vooralsnog de voordeligste RX 5700 XT kaart die we gezien hebben die ook echt goed aan te raden is (het referentiemodel is gewoon een afrader tenzij je zelf gaat waterkoelen) en waarbij je eigenlijk niets inlevert dat objectief echt uit maakt: hij is redelijk vlot uit de fabriek, snel, stil, en netjes. Zoals gezegd kan en mag luxer zeker als je dat wilt, maar als je gewoon een value-for-money RX 5700 XT zoekt valt er niets meer te wensen.

Interesse? De Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC is momenteel ca 450 euro bij Megekko.nl


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.