Gigabyte toont AORUS 43-inch 4K gamingdisplay


Bij een speciaal evenement van Gigabyte AORUS in Vietnam heeft het merk een aantal nieuwe producten getoond, hieronder zit een nieuw 4K-gamingdisplay van maar liefst 43-inch. Deze monitor komt met een 144Hz refresh rate en beschikt over DisplayHDR 1000, met een helderheid tot 1000 nits.

Daarbij biedt het 10-bit paneel 97% van het DCI-P3 kleurenbereik. De responstijd betreft 1ms MPRT. Welke I/O’s het paneel krijgt is nog niet helemaal bekend, al zal er zeker wel DisplayPort en HDMI op zitten. Aangezien HDMI 2.1 de nieuwe standaard is voor moderne gamingmonitoren in de hogere prijsklasse, zou het niet gek zijn als de FV43U daar over gaat beschikken.

Bij diverse webshops is de Gigabyte Aorus FV43U inmiddels beschikbaar voor pre-orders, en kost daar omgerekend €1300. Mocht dit display ook in Europa verkrijgbaar komen dan zal deze prijs ongetwijfeld anders zijn, al is er nog weinig bekend of deze monitor ook daadwerkelijk hier verkrijgbaar komt.Bronnen: Gearshop via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.