Gigabyte toont AORUS C500 Glass-behuizing met ruimte voor radiatoren tot 420mm


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Gigabyte heeft een nieuwe mid-tower gaming-behuizing aangekondigd – AORUS C500 GLASS is ontworpen voor uitstekende koeling, biedt een geoptimaliseerd luchtstroomontwerp en ondersteunt moederborden tot E-ATX. Het ondersteunt ook tot 420 mm waterkoelsysteemoplossingen, waardoor de hele behuizing extreme koeling en prestaties kan bereiken. Op het gebied van montage biedt AORUS vriendelijke en handige ideeën, zoals uitstekend kabelbeheer, het voorpaneel van de draaideur en het paneel van gehard glas met valbescherming, enz., die allemaal het gebruiksgemak voor gebruikers vergroten. Bovendien kunnen gebruikers de RGB FUSION 2.0-software downloaden om de verschillende RGB-verlichtingseffecten en kleuren aan te passen om de gaming-case perfect te maken voor alle AORUS-apparaten en te worden verzameld als een prachtig kunstwerk.

Geoptimaliseerd luchtstroomontwerp
Het luchtstroomontwerp van het chassis is een van de factoren die de interne thermische prestaties beïnvloeden. AORUS C500 GLASS is voornamelijk ontworpen met een groot gaas en ventilatieontwerp op de voor- en bovenpanelen. Door het geventileerde oppervlak te vergroten, kan er meer lucht in de behuizing stromen om een ​​betere warmteafvoer te bereiken, waardoor gebruikers het systeem koeler kunnen maken en kunnen genieten van stabiele prestaties.

Maximale compatibiliteit
AORUS C500 GLASS gamingcase is de ideale keuze voor gebruikers om al hun AORUS-componenten te monteren. De AORUS C500 GLASS is geschikt voor E-ATX-moederborden, 190 mm hoge CPU-koelers, 420 mm lange grafische kaarten en 220 mm lange PSU’s. Het ventilatorsysteem ondersteunt drie 140 mm of 120 mm ventilatoren op het voorpaneel, twee 140 mm of drie 120 mm ventilatoren op het bovenpaneel en één 140 mm of twee 120 mm achteraan. Bovendien wordt de AORUS C500 GLASS geleverd met vooraf geïnstalleerde drie 120 mm ARGB & PWM-ventilatoren aan de voorzijde en een 120 mm ARGB & PWM-ventilator aan de achterzijde. De vloeistofkoelsystemen hebben maximaal 420 mm radiator vooraan, maximaal 360 mm radiator bovenaan en maximaal 140 mm radiator achteraan. Voor de installatie van de harde schijf kan deze ondersteuning bieden voor 2 sets van 2,5″ SSD en 2 sets van 3,5″ HDD exclusief installatieruimte, en de 3,5″ HDD kan ook worden vervangen door 2,5″ SSD. Bovendien zorgt het moduleontwerp van de schijfsleuven ervoor dat gebruikers gemakkelijker te monteren zijn.

Verticale en horizontale installatie
De AORUS C500 GLASS ondersteunt verticale of horizontale GPU-installatie, waardoor gamers de mogelijkheid hebben om de beste kijkhoek voor hun grafische kaart te kiezen. AORUS C500 GLASS houdt rekening met de dikte en vorm van de kaart en biedt twee verticale houderkits die respectievelijk 73 mm en 160 mm kaartdikte kunnen ondersteunen voor installatie, zodat gebruikers problemen met ongeschikte afmetingen kunnen voorkomen.

Uitstekend kabelbeheer
Er zijn enkele kabelgroeven en gaten in de achtercabine, gebruikers kunnen kabels snel en flexibel beheren. De achterste cabine heeft een bredere groef rond de rand om de extra ruimte te vergroten om kabels te verbergen. Gebruikers met meerdere kabels kunnen deze hoeken en ruimtes goed gebruiken om ze te beheren. Dit voorkomt het probleem dat het zijpaneel niet kan sluiten door de kabels. Het uitstekende kabelbeheer houdt de kabels netjes en opgeruimd, waardoor de luchtstroom in de behuizing efficiënter wordt.

Makkelijk te installeren. Makkelijk te gebruiken.
Dankzij het ontwerp van de draaideur kunnen gebruikers de ventilatoren en radiator installeren zonder het voorpaneel te verwijderen, wat niet alleen het risico op het trekken van de kabel kan voorkomen, maar het is ook handig om wijzigingen in de hardware aan te brengen en gemakkelijker schoon te maken. Wat de PSU-installatie betreft, kunnen gebruikers de PSU vooraf op de montageplaat monteren en deze vervolgens vanaf de achterkant in de behuizing duwen. Het chassis is voorzien van stoffilters aan de voor-, boven- en onderkant, dit voorkomt op lange termijn stofophoping en zorgt voor de beste koelprestaties. De stoffilters op het voor- en bovenpaneel zijn magnetisch, die aan de onderkant is afneembaar. Beide zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien biedt de AORUS C500 GLASS ingebouwde ARGB- en PWM-hubcontroller vijf 5v 3-pins ARGB-connectoren en vijf PWM-connectoren, waarmee gebruikers extra RGB-strips en ventilatoren kunnen aansluiten. Bouw de gamecomputer van je dromen!

Paneel van gehard glas met anti-dropping design
Het zijpaneel van 4 mm gehard glas heeft een speciale structuur. Bij het verwijderen wordt het zijpaneel geopend door eerst te kantelen, wat handig is voor gebruikers om het te verwijderen, wat het risico van onvoorzichtig wegglijden kan voorkomen. Bovendien vermindert het niet-geboorde glasontwerp het risico op fragmentatie effectief, waardoor gebruikers het gemakkelijk en veilig kunnen verwijderen, wat ook de levensduur van het product verlengt.

Veelzijdige front-I/O. Echte 11-aderige kabel.
De twee USB 3.0-poorten gebruiken 11 kernmateriaalkabels, waardoor de signaaloverdracht stabieler wordt. Bovendien is hij ook uitgerust met een USB 3.1 Gen-2 Type-C-poort en een audiopoort.



Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.