GIGABYTE toont custom RTX 4070 Ti-kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft vandaag de GeForce RTX 4070 Ti-serie grafische kaarten gelanceerd, aangedreven door NVIDIA® ADA Lovelace-architectuur. GIGABYTE lanceerde AORUS-serie en GIGABYTE-serie grafische kaarten – AORUS GeForce RTX 4070 Ti MASTER 12G, AORUS GeForce RTX 4070 Ti ELITE 12G, GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12G, GeForce RTX 4070 Ti AERO OC 12G, GeForce RTX 4070 Ti EAGLE OC 12G en GeForce RTX 4070 Ti EAGLE 12G. GIGABYTE heeft een reeks grafische kaarten uitgebracht om aan de behoeften van verschillende consumenten te voldoen. Van enthousiastelingen die ultieme prestaties en prachtige RGB-uiterlijken nastreven, tot praktische gebruikers die waarde hechten aan basisprestaties en duurzaamheid, ze kunnen allemaal voldoende tevreden zijn.

AORUS-serie
De AORUS grafische kaart is voorzien van de nieuwe ventilatorbladen met een speciaal oppervlakontwerp, WINDFORCE bionische haaienventilator verhoogt de statische druk met maximaal 30% en vermindert tegelijkertijd het geluidsniveau met maximaal 3 dB, in vergelijking met de reguliere ventilatoren bij hetzelfde toerental . De grotere heatsink module met de hoekige vinnen creëert meer oppervlakte en koelcapaciteit dan ooit tevoren. In combinatie met de dampkamer in direct contact, meerdere heatpipes en de vergrote schermkoeling aan de achterkant, verzekert de AORUS grafische kaart eersteklas thermische prestaties, zelfs bij veeleisende belastingen.

AORUS heeft een verbeterde versie van de kenmerkende drievoudige RGB-verlichting, genaamd “RGB Halo”. Deze geliefde functie, die adresseerbare lichteffecten op de draaiende ventilatoren biedt, zal elk bouwwerk in stijl doen gloeien. De LCD Edge View aan de zijkant van de AORUS MASTER grafische kaart geeft gebruikers nog een optie om hun kaarten te personaliseren met teksten, afbeeldingen of gifs. Men kan ook kritische statistieken volgen, zoals stroomverbruik, temperaturen, ventilatortoerental, enz. Als u de LCD Edge View niet nodig heeft, is de AORUS ELITE een goede keuze.

Bovenop de bovenstaande functies is de AORUS grafische kaart voorzien van PCB-coating van ruimtevaartkwaliteit, een Dual BIOS-ontwerp met stille werkingsmodus en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten. Dankzij het ontwerp met 12+3 voedingsfasen en nauwkeurige vermogensregeling heeft de grafische kaart een lagere componenttemperatuur, minder ruis en minder signaalinterferentie. Naast de verbeterde metalen achterplaat is de nieuwe anti-doorzakbeugel op maat gemaakt voor de grafische kaart om te voorkomen dat de printplaat doorbuigt. Het zorgt voor een geoptimaliseerde versteviging en verbetert de algehele visuele uitstraling.

GIGABYTE-serie
De GAMING OC is een klassieke en populaire grafische kaart van GIGABYTE, bekend om zijn superieure prestaties en stabiliteit. Het erft ook de RGB Halo van AORUS. De RGB-verlichting met drie ringen biedt adresseerbare lichteffecten op de draaiende ventilatoren, waardoor elk bouwwerk in stijl zal gloeien. Het is de beste keuze voor de meeste gamers. De AERO OC grafische kaart met zijn witte en zilveren design is populair bij ontwerpers en gebruikers die de voorkeur geven aan een minimalistische stijl, en is bijzonder geschikt voor pc-systemen met een lichte kleurstelling en minimalistische stijl. Ook het logo aan de zijkant van de grafische kaart is gemaakt van een speciaal materiaal dat een regenboogeffect kan weergeven. De EAGLE OC en EAGLE grafische kaarten bevatten een aantal futuristische ontwerpelementen, wat leidt tot een unieke en gepersonaliseerde identiteit. Zoals afbeeldingen met een kosmisch thema, symbolen en geometrische vormen, allemaal sterk weergegeven op de buitenkant van de grafische kaart.

Alle grafische kaarten van de GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti-serie hebben het WINDFORCE-koelsysteem gebruikt. Het beschikt over drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaien, grote dampkamer met direct contact met de GPU, composiet koperen heatpipes, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling om de warmteafvoer te maximaliseren. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer verlengt, bijna de levensduur van het dubbele kogellager levert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Met de ingebouwde dubbele BIOS-schakelaar kunnen gebruikers de SILENT-modus kiezen voor een stillere ervaring zonder software-installatie. De GAMING OC grafische kaart heeft de RGB Halo geërfd van AORUS, en de AERO OC, EAGLE OC en EAGLE grafische kaarten hebben ingebouwde RGB-verlichting. Gebruikers kunnen de RGB-effecten en -kleuren aanpassen via de GIGABYTE CONTROL CENTER-software om hun eigen pc-stijl te creëren. De kaarten worden ook geleverd met een verbeterde metalen achterplaat en een op maat gemaakte anti-doorzakbeugel, voor optimale versteviging en een beter uiterlijk.

Om een betere gebruikerservaring te bieden, bieden AORUS, GAMING OC en AERO OC grafische kaarten klanten een garantie van 4 jaar (vereist online registratie binnen 30 dagen na de aankoopdatum).Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.