GIGABYTE toont custom RTX 4080-kaarten, beschikbaar vanaf 16 november


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

De GIGABYTE GeForce RTX 4080 16GB-serie grafische kaarten aangedreven door NVIDIA Ada Lovelace-architectuur zullen beschikbaar zijn voor aankoop op 16 november. De nieuwe GeForce RTX 40-serie GPU’s hebben een enorme sprong voorwaarts in prestaties, waardoor gamers en makers van inhoud kunnen genieten van ultrahoge FPS-gaming en verbetering van de workflow-efficiëntie.

AORUS XTREME WATERFORCE-serie
De AORUS WATERFORCE WB is de beste keuze voor diegenen die open-loop vloeistofkoelsystemen willen bouwen. De verzonken koperen microvinnen verkorten het warmtegeleidingspad van de GPU, zodat de warmte snel kan worden overgedragen naar het waterkanaalgebied. Bovendien dekt het ingebouwde lekdetectiecircuit met de “lekdetectie”-technologie de hele fitting en het waterblok en kan gebruikers onmiddellijk waarschuwen door flitsende lichten bij het eerste teken van een lek, zodat gebruikers de lekkage vroegtijdig kunnen aanpakken en verdere schade aan het systeem te voorkomen. Zowel de voorkant als de achterplaat van de grafische kaart ondersteunen RGB-verlichting, waardoor gamers hun eigen stijl kunnen aanpassen via GIGABYTE CONTROL CENTER (GCC)-software.

De AORUS XTREME WATERFORCE alles-in-één grafische kaart biedt de beste prestaties en een stille game-ervaring via een eenvoudig te installeren oplossing. De 360 ​​mm aluminium radiator wordt geleverd met drie 120 mm ventilatoren met dubbele kogellagers die de grafische kaart op lage temperaturen houden. De koperen plaat maakt rechtstreeks contact met de GPU en de VRAM, gecombineerd met het uitstekende watergekoelde padontwerp, terwijl de vloeistof niet alleen door de GPU gaat, maar ook door de MOSFET en andere componenten die de thermiek van de gehele grafische kaart verbeteren. Daarom behoudt de GPU uitstekende prestaties bij lage temperaturen en beschermt het andere componenten om stabiel en veilig te werken voor langdurig gebruik. Bovendien kunnen de gebruikers het RGB-effect op de voorkant, zijkant, achterplaat en fans van de grafische kaarten aanpassen. De buizen met een lengte van 460 mm zijn aan de achterkant van de kaart gebouwd, wat interferentie met de CPU-koeler kan voorkomen, gebruikers kunnen het kabelbeheer gemakkelijk in orde krijgen.

AORUS MASTER
De AORUS MASTER grafische kaart is voorzien van de nieuwe ventilatorbladen en een speciaal oppervlakontwerp, de WINDFORCE bionic shark fan verhoogt de statische druk met maximaal 30% en vermindert tegelijkertijd het geluidsniveau met maximaal 3dB. In combinatie met de vapor chamber in direct contact, meerdere warmtepijpen en de vergrote schermkoeling aan de achterkant, zorgt de grafische kaart voor eersteklas thermische prestaties, zelfs bij veeleisende belastingen.

AORUS brengt ook een verbeterde versie terug van de kenmerkende RGB-verlichting met drie ringen, RGB Halo. Deze functie biedt adresseerbare lichteffecten op de roterende ventilatoren. Bovendien biedt de LCD Edge View aan de zijkant van de grafische kaart gebruikers een andere mogelijkheid om hun kaarten te personaliseren met teksten, afbeeldingen of gifs. Men kan ook statistieken volgen, zoals stroomverbruik, temperaturen, ventilatortoerental, enz.

GAMING OC, AERO OC en EAGLE OC
De GAMING OC grafische kaart, een klassieke en populaire grafische kaart van GIGABYTE, richt zich op prestaties en stabiliteit waardoor deze geschikt is voor veel verschillende doelgroepen. De AERO OC grafische kaart met het witte design is populair bij ontwerpers en gebruikers die houden van een simplistische stijl. Het geheel witte ontwerp is zeer geschikt voor pc-systemen met lichte kleuren en minimale stijl als thema. En het LOGO aan de kaartzijde kan door het materiaal het effect van het regenbooglichtpatroon weerspiegelen. De grafische kaart EAGLE OC neemt enkele toekomstige elementen over om een ​​unieke en gepersonaliseerde identificatie te geven, zoals universum-gerelateerde afbeeldingen, tekens en geometrie, et centraal, laat zich duidelijk zien aan het uitzicht van de kaart.

De GIGABYTE luchtgekoelde grafische kaarten gebruiken allemaal het WINDFORCE-koelsysteem. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer verlengt, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Met de ingebouwde Dual BIOS-switch kunnen gebruikers zonder software kiezen tussen OC- en SILENT-modus op basis van hun behoeften. Beide modi bieden de optimale instellingen die zijn afgestemd door GIGABYTE, wat een handige en flexibelere functionaliteit biedt. Bovendien erft de GAMING OC grafische kaart ook de RGB Halo van AORUS, de AERO OC en EAGLE OC grafische kaarten zijn ook gebouwd met RGB-verlichting, gebruikers kunnen de RGB-effecten en kleuren aanpassen via GCC-software om hun eigen pc-stijl te creëren.

De GIGABYTE GeForce RTX 4080 16GB-serie grafische kaarten hebben verbeterde metalen backplates met een ontwerp voor een duurzamere structuur die buigen en vervormen bij langdurig gebruik voorkomt. Ook worden de luchtgekoelde grafische kaarten geleverd met een op maat gemaakte anti-sag-beugel die de geoptimaliseerde versterking biedt en het algehele visuele uiterlijk verbetert.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.