“Gigabyte toont moederborden met ondersteuning voor Windows 11”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Juli 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van moederborden, grafische kaarten en hardwareoplossingen, heeft aangekondigd dat de BIOS van hun serie moederborden, waaronder Intel® X299, C621, C232, C236, C246, 200, 300, 400, 500 modellen, evenals AMD TRX40, 300, 400, 500 moederborden zijn klaar voor TPM 2.0-functie, die het geüpgradede Windows 11-besturingssysteem kunnen doorstaan.

Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft® en biedt tientallen opwindende nieuwe functies en Android APP-ondersteuning om de productiviteit, systeembeveiliging en spelprestaties effectief te verbeteren. De meeste gebruikers kunnen echter verwarrend zijn dat Windows 11 TPM 2.0-ondersteuning vereist, wat betekent dat ze een TPM-module aan boord nodig hebben voor de Windows 11-upgrade.

TPM 2.0-hardware is in feite geen must om de TPM 2.0-verificatie te doorstaan. GIGABYTE Ultra Durable™-moederborden staan ​​niet alleen bekend om hun wereldberoemde duurzaamheid, maar spelen ook een leidende rol in productontwerp, vooral als het gaat om de TPM 2.0-ondersteuning in het BIOS. Veel GIGABYTE Intel®- en AMD-moederborden kunnen de TPM 2.0-verificatie van Windows 11 doorstaan ​​door eenvoudig de TPM-gerelateerde functie in het BIOS in te schakelen, waarop Intel® X299, B250-chipset en hoger platform de Platform Trust Technology (PTT) zal zijn , en fTPM-functie op de AMD AM4- en TRX40-moederborden. Door deze geavanceerde BIOS-instelling kunnen GIGABYTE-moederborden de TPM 2.0-verificatie van Windows 11 doorstaan ​​om te voorkomen dat TPM 2.0-ondersteuning een probleem wordt voor gebruikers tijdens hun systeemupgrade.

De Windows 11 komt later dit jaar, de gebruiker kan de compatibiliteit en minimale systeemvereisten controleren via de Microsoft®-website. Voor bepaalde functies is mogelijk specifieke hardware- en CPU-ondersteuning vereist, zie details over systeemvereisten.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments