GIGABYTE toont nieuwe servers voor gebruik met AI


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

Giga Computing breidt zijn GPU-portfolio van GIGABYTE-servers uit om gelijke tred te houden met de vraag naar generatieve AI. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het een reeks krachtige GPU-gecentreerde servers op de markt brengt, waaronder NVIDIA HGX H100-servers met zowel 4-GPU- als 8-GPU-modules. Deze servers zijn ontworpen om zware workloads met grote hoeveelheden data te verwerken en zijn vooral bedoeld voor HPC- en AI-toepassingen, met name generatieve AI.

Met de groeiende belangstelling voor AI-chatbots zoals OpenAI’s ChatGPT, worden grote GPU-clusters ingezet met systeemoptimalisatie om grote taalmodellen te trainen. De nieuwe ontwerp-geoptimaliseerde systemen van GIGABYTE bieden een hoog niveau van aanpassing op basis van de werkbelasting en de vereisten van de gebruikers.

De GIGABYTE G-series servers zijn gebouwd om vooral dichte GPU-computing en de nieuwste PCIe-technologie te ondersteunen. Van de 2U-servers kunnen de nieuwe G293-servers, afhankelijk van het servermodel, tot 8 dual-slot GPU’s of 16 single-slot GPU’s ondersteunen. De 4U G493-servers bieden, naast ondersteuning voor acht (Gen5 x16) GPU’s, voldoende netwerk- en opslagconfiguraties voor de ultieme CPU- en GPU-prestaties. Voor de hoogste mate van GPU-computing voor HPC en AI ondersteunen de G393- en G593-serie NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s. Alle nieuwe servers met twee CPU-sockets zijn ontworpen voor zowel 4th Gen AMD EPYC processors als 4th Gen Intel Xeon Scalable processors.

De NVIDIA HGX H100 is ’s werelds krachtigste end-to-end AI-supercomputingplatform dat de volledige kracht van NVIDIA H100 GPU’s en volledig geoptimaliseerde NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA HPC-software samenbrengt om de hoogste simulatie-, data-analyse- en AI-prestaties te leveren. Giga Computing speelt met deze aankondiging in op de toenemende vraag naar AI-oplossingen en ondersteunt daarmee bedrijven bij het uitvoeren van complexe taken.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.