Gigabyte toont PCIe 5.0-adapter voor vier M.2 SSD’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft de AORUS Gen5 AIC-adapter aangekondigd met PCIe® 5.0-ondersteuning. Het is een add-in-kaart met één slot, met vier NVMe M.2-slots, die maximaal vier PCIe® 5.0 SSD’s met 16 TB opslag ondersteunt. Door een RAID-array te configureren, kan de bandbreedte worden verhoogd tot 60 GB/s, zodat enorme gegevensbestanden in een handomdraai kunnen worden overgedragen. De acht geïntegreerde temperatuursensoren en actieve temperatuurgestuurde ventilator met dubbele kogellagers moeten gebruikers tevreden stellen met ultrasnelle en ultrakoele gegevenstoegang met grote capaciteit.

De AORUS Gen5 AIC-adapter is voorzien van een pantser en grondplaat van geborsteld aluminium voor geavanceerde warmteafvoer met een stijlvol ontwerp. Het slanke ontwerp met één slot verbetert het gemak van uitbreiding aanzienlijk zonder de zorgen van interferentie met andere PCIe®-apparaten. Naast het externe ontwerp, bestaat het unieke interne thermische ontwerp van de AORUS Gen5 AIC-adapter uit een geoptimaliseerd groot koellichaam en een dubbelzijdige thermische pad met hoge geleidbaarheid. Dit ontwerp kan de warmte die wordt gegenereerd door de snelle werking van de SSD’s effectief afvoeren dankzij het grote luchtvolume dat wordt verplaatst door de ventilator met dubbele kogellagers van 5 cm. Bovendien integreert de AORUS Gen5 AIC-adapter acht thermische sensoren, waardoor gebruikers realtime controle hebben over de bedrijfstemperaturen bij gebruik van GIGABYTE exclusieve AORUS Storage Manager en SSD Tool Box-toepassingen. Bovendien kan de ingebouwde intelligente dynamische ventilatorsnelheidsregeling de ventilatorsnelheid aanpassen voor een stille en koele werking.

Het ontwerp van een onafhankelijke PCIe® 5.0-controller in combinatie met een exclusieve signaalgestabiliseerde controller zorgt ervoor dat elke SSD werkt met de werkelijke PCIe® 5.0-bandbreedte voor stabiele en snelle prestaties. AORUS Gen5 AIC Adapter ondersteunt PCIe® 5.0-interface en is achterwaarts compatibel met PCIe® 4.0/3.0, waardoor de optimale prestaties van het platform worden ontketend, ongeacht de generatie. Gebruikers kunnen ook de systeemprestaties verhogen tot de maximale bandbreedte van 60 GB/s door RAID te configureren met extra NVMe M.2 SSD. GIGABYTE’s nieuwe generatie Intel- en AMD-moederborden, Z690 of hoger, bieden PCIe® 5.0-ondersteuning, lage impedantie en PCB-ontwerp van serverkwaliteit, verbeteren de PCIe®-opslagprestaties door de bandbreedte te verhogen en tegelijkertijd verborgen prestaties van randapparatuur te ontketenen. Maak je klaar om de limiet te doorbreken met AORUS Gen5 AIC Adapter en geniet van de rit van PCIe® 5.0.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.