Gigabyte toont watergekoelde GeForce RTX 3080


Gigabyte heeft een nieuwe variant van de GeForce RTX 3080 van NVIDIA uitgebracht, namelijk de RTX 3080 Gaming OC Waterforce WB 10G. Deze custom variant van de RTX 3080 maakt gebruik van een groot koelblok, welke bedoeld is om in een custom watercooling-systeem geplaatst te worden. Zowel de grafische chip, als het VRAM en de MOSFET worden door het koelblok volledig bedekt, wat deze volgens Gigabyte geschikt maakt voor stabiele overclocks.

Standaard zijn de Gaming OC Waterforce-videokaarten uitgerust met RGB-verlichting welke te bedienen is via de RGB Fusion 2.0-software. Daarnaast is er dual-BIOS aanwezig om te kunnen wisselen tussen standaard- en OC-modus.

NVIDIA’s GeForce RTX 3080 beschikt over 8704 CUDA-cores, 10GB aan GDDR6X grafisch geheugen op een 320-bit bus en heeft een standaard-TDP van 320W. Welke prijs Gigabyte aan deze grafische kaart gaat hangen is nog niet bekend, al is het erg aannemelijk dat gezien de uitrusting van deze versie dit ver boven de adviesprijs van €719 voor de RTX 3080 zal liggen.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.