Gigabyte werkt aan elf custom RTX 4090-modellen


Gigabyte heeft recent een elftal eigen RTX 4090-modellen geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC). Tussen deze modellen zit onder andere een tweetal versies voorzien van waterkoeling. Daarnaast zijn er de WindForce, Eagle, Gaming en AORUS modellen, waarvan sommige met standaard overklok voor iets hogere prestaties. Helaas zijn er nog geen foto’s beschikbaar van de nieuwe modellen van Gigabyte.

NVIDIA’s GeForce RTX 4090 krijgt beschikking over 16384 CUDA-cores en 24GB GDDR6X-geheugen op een 384 bit-bus, goed voor een bandbreedte van 21Gbps. Verder lijkt de RTX 4090 een vermogen te krijgen van 450W. Op 20 september zal deze nieuwe grafische kaart officieel aangekondigd worden door NVIDIA.Bronnen: harukaze5719

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.