Goedkope NVIDIA GT 1010-GPU verschijnt in benchmarks


Recent zijn er meer details verschenen over een mogelijke goedkope NVIDIA videokaart. Vrijwel exact een jaar geleden dook deze grafische kaart voor het eerst op, en nu pas lijkt de kaart in actieve ontwikkeling te zijn. NVIDIA’s GT-serie zijn videokaarten welke veelal relatief goedkoop zijn, maar vooral geschikt zijn voor systemen waar hoge prestaties niet centraal staan, zoals bij de RTX-serie. Eerder verscheen de kaart op de driver-pagina van NVIDIA.

Volgens de geruchten zou de GT 1010 beschikken over 256 CUDA cores en 2GB GDDR5 geheugen. Verder wordt er een baseclock van 1228MHz met boost tot 1468MHz genoemd. Dit zou de GT 1010 de opvolger maken van de wat oudere GT 710, welke inmiddels al zeker vijf jaar verkrijgbaar is. Nieuw zijn benchmarks van de GT 1010, waarin deze kaart niet heel geweldig scoorde. In de meeste tests scoort de GT 1010 gemiddeld 30% lager dan de bestaande GT 1030, wat het geen upgrade maakt in de huidige markt.

Hoewel NVIDIA zelf weinig details hierover bekend wilt maken, is het aannemelijk dat het om een OEM-model zal gaan. Dit zal betekenen dat de GT 1010 GPU niet los voor consumenten verkrijgbaar zal zijn. Wellicht dat dit nog kan veranderen binnenkort, meer details worden dan ook nog verwacht.Bronnen: NVIDIA via Videocardz.com, BenchLeaks

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.