Goedkope NVIDIA GT-videokaart verschenen


Recent zijn er details van een nieuwe goedkope videokaart van NVIDIA verschenen. Deze GeForce GT 1010 is niet eerder aangekondigd, maar de SKU is wel reeds verschenen in de registraties, zo merkte Videocardz.com op. NVIDIA’s GT-serie zijn videokaarten welke veelal relatief goedkoop zijn, maar vooral geschikt zijn voor systemen waar hoge prestaties niet centraal staan, zoals bij de RTX-serie.

Volgens de verschillende geruchten zou de GT 1010 beschikken over 256 CUDA cores en 2GB GDDR5 geheugen. Verder wordt er een baseclock van 1228MHz met boost tot 1468MHz genoemd. Dit zou de GT 1010 de opvolger maken van de wat oudere GT 710, welke inmiddels al zeker vijf jaar verkrijgbaar is.

Hoewel NVIDIA zelf weinig details hierover bekend wilt maken, is het aannemelijk dat het om een OEM-model zal gaan. Dit zal betekenen dat de GT 1010 GPU niet los voor consumenten verkrijgbaar zal zijn. Wellicht dat dit nog kan veranderen binnenkort, meer details worden dan ook nog verwacht.Bronnen: NVIDIA via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.