Google kondigt de Pixel 8 en Pixel 8 Pro aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Google

Google heeft de Pixel 8 en Pixel 8 Pro aangekondigd, telefoons die zijn ontworpen met kunstmatige intelligentie (AI) in het middelpunt voor een verbeterde en persoonlijke ervaring. Deze apparaten worden aangedreven door de Google Tensor G3-chip en zullen zeven jaar lang software-updates ontvangen, inclusief Android OS-upgrades, beveiligingspatches en nieuwe functies.

De Pixel 8 en Pixel 8 Pro hebben een verfijnd ontwerp met zachte contouren, hoogwaardige metalen afwerkingen en gerecyclede materialen. De Pixel 8 heeft een 6,2-inch Actua-display dat 42% helderder is dan zijn voorganger. De Pixel 8 Pro heeft een 6,7-inch Super Actua-display dat zelfs in direct zonlicht levendige HDR-beelden biedt.

Beide telefoons hebben verbeterde camerasystemen, met de Pixel 8 Pro die extra upgrades heeft, waaronder een temperatuursensor op de achterkant. De camera-app is opnieuw ontworpen en biedt nieuwe bewerkingsmogelijkheden, zoals Best Take en Magic Editor.

Pixel-telefoons worden slimmer in spraakherkenning, kunnen webpagina’s samenvatten en vertalen, en helpen bij het beheersen van spamoproepen met Call Screen.

Google Tensor G3 en de Titan M2-beveiligingschip zorgen voor een veilige en robuuste ervaring. Face Unlock op de Pixel 8 voldoet aan de hoogste biometrische normen van Android, waardoor toegang tot bank- en betalingsapps mogelijk is.

Pre-orders voor de Pixel 8 beginnen bij $699, terwijl de Pixel 8 Pro beschikbaar is vanaf $999, met een gratis Pixel Watch 2 bij pre-orders van de Pro-versie. Beide telefoons zijn beschikbaar vanaf 12 oktober, samen met accessoires, via de Google Store en andere retailpartners.

Kortom, de Pixel 8 en Pixel 8 Pro beloven geavanceerde AI-mogelijkheden, verbeterde camera’s en een lange levensduur van software-ondersteuning voor een verbeterde smartphone-ervaring.Bronnen: Google

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?