Gunnir brengt Iris Xe Graphics uit met custom DG1 GPU


Een fabrikant heeft een eigen versie van een Iris Xe grafische kaart getoond. Het gaat om de DG1 van Intel, welke door de Chinese fabrikant Gunnir als custom model uitgebracht gaat worden. Tot dusver heeft enkel Asus een grafische kaart op basis van DG1 getoond, Gunnir is in dit geval pas de tweede fabrikant die deze budget grafische chip gebruikt.

De DG1-GPU voor desktops beschikt over 80 Execution Units en 4GB LPDDR4x 128 bit-geheugen, dit tegenover 96 Execution Units van de laptopvariant. Verder zal het vermogen 30W betreffen, waarmee deze iets meer kracht heeft dan de mobiele versie, welke het met 25W moet doen. Dit laatst zal betekenen dat de desktopversie een hogere kloksnelheid zal ondersteunen.

In de komende periode is Intel of Gunnir niet van plan de Iris Xe-videokaarten op basis van DG1 los te verkopen, deze zullen daarom enkel in pre-build systemen beschikbaar komen van OEM-partners. Omdat deze grafische kaarten met 30W een niet heel hoog vermogen hebben zullen deze vooral voor relatief goedkope, al dan niet middenklasse systemen geschikt zijn.Bronnen: Gunnir

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments