“Het Onda H610M+ moederbord biedt zowel DDR4- als DDR5-slots”


Het Chinese merk Onda heeft recent een moederbord uitgebracht welke voorzien is van twee geheugenslots: één voor DDR4- en één voor DDR5-modules. Met de komst van Intels 12e generatie Alder Lake-CPU’s op de LGA1700-socket is er voortaan ondersteuning voor de nieuwste DDR5-geheugenmodules, waar DDR4 tot dusver de standaard was.

Het moederbord beschikt over de Intel H610-chipset en heeft een Micro-ATX formaat. Qua I/O’s heeft het bord aan de achterkant 1x PS/2, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, RJ45-ethernet, HDMI, VGA en audio. Intern zijn er drie SATA 3.0-poorten en twee M.2-interfaces waarvan een voor WiFi, en een voor een NVME-SSD.

Het bord biedt ondersteuning voor maximaal 32GB aan geheugen, met snelheden tot 3200MHz voor DDR4, en 4800MHz voor DDR5. Het is aannemelijk er het geheugen niet gecombineerd kan worden, oftewel er kan óf DDR4 óf DDR5 op het bord geplaatst worden.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.