HighPoint brengt PCIe 4.0-kaart met snelheden tot 28GB/s uit


Het merk HighPoint heeft recent een speciale uitbreidingskaart aangekondigd welke gemaakt is om tot acht NVMe-SSD’s op één PCIe 4.0-slot aan te sluiten. Deze zogenaamde SSD7540 beschikt over plek voor acht M.2-2280-SSD’s, en omdat elke slot ondersteuning biedt tot 8TB kan er in totaal 8×8 = 64TB geplaatst worden. In totaal zouden volgens het merk snelheden tot 28GB/s (of 28.000MB/s) haalbaar moeten zijn.

Naast dat deze kaart de mogelijkheid biedt om de opslagruimte van een systeem simpelweg uit te breiden, kan deze ook een raid-opstelling mogelijk maken. Zo kan de SSD7540 het mogelijk maken om de schijven in raid 0, 1 of 10 te zetten. Ter koeling heeft de kaart een heatsink met ventilatoren, daarbij dient deze van extra voeding voorzien te worden via een 6-pin connector.

Highpoints nieuwe SSD7540 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij onder andere de eigen webshop voor $999, en bij de Oostenrijkse Alternate voor €1189, al gebruikt deze laatste op het moment wel de verkeerde productafbeeldingen. Let op, prijs zonder SSD’s.

Sinds halverwege 2019 zijn er diverse moederborden uitgebracht die PCIe 4.0 ondersteunen, al betreffen dat op het moment wel voornamelijk borden voor AMD-processors. Mocht er gekozen worden om een PCIe 4.0-apparaat op een moederbord te gebruiken die enkel 3.0 ondersteunt, dan zal deze op de laagste versie gaan werken qua prestaties, wat theoretisch gezien de helft van de snelheid zal zijn.Bronnen: HighPoint

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.