Hoe zorg je voor een pakjesavond zonder gedoe?


Aanstaande maandag is het Pakjesavond, het oer-Hollandse feest met juten zakken vol cadeaus, snoepgoed en pepernoten, zelfgemaakte gedichten en surprises, en hier en daar een vleugje maatschappelijke onrust over hoe Piet er dit jaar precies uit ziet. Hoe zorg je ervoor dat het voor iedereen een heerlijk avondje wordt en je als ouder ook geniet?

Pakjesavond is de ideale gelegenheid om tijd door te brengen met je gezin. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet uitloopt op een deceptie? Holistisch gezinstherapeut én hardwarekenner Stephan Overbeeke geeft tips.

Hoe pak je zo’n avondje aan?

“Vooral met erg goede cadeaus. Niemand vindt het leuk om vol verwachtingen een pakketje uit te pakken om vervolgens goedkope b-brand meuk te krijgen. Met cadeaus van top kwaliteit maak je mensen wel echt gelukkig, met als bijkomend voordeel dat je zo laat zien dat je ook echt om je kinderen geeft.”

Koop dus vooral geen troep, maar geef je kinderen cadeaus van een goed merk zoals bijvoorbeeld Corsair. Laat zien dat je echt van ze houdt.

Wat is het geheime ingrediënt van een heerlijk avondje?

Verbinding is het aller belangrijkst. Verbinding met elkaar maken, en verbinding met elkaar behouden wanneer oma Bep weer eens een twijfelachtige opmerking maakt over die buitenechtelijke affaire van tante Truus. Maar je kunt pas met je kinderen in verbinding komen als je zelf ook rust in je hoofd en een goede verbinding met je ziel hebt. Slechte verbindingen geven juist onrust van binnen en in je relaties en moet je sterk vermijden.

Zorg dan ook voor hardware met een goede verbinding, zoals wat Corsair Slipstream Wireless biedt, zo blijft al je hardware goed én snel verbonden, en behoud je de interne rust.


Wat doe je als je zowel jonge kinderen als oude kinderen hebt?

We horen deze vraag vaker, en veel mensen denken hier te lang over na. Maar het antwoord is vrij simpel: je moet zorgen dat de cadeaus vooral goed passend zijn. Een grote muis voor een klein kind is natuurlijk niet handig, net als een kleine muis voor een groot kind. Dergelijke slecht doordachte cadeaus brengen disbalans in de relatie en de toekomst van het gezin.

Zorg dus altijd voor iets passends. Bijvoorbeeld een fijne kleine Katar Pro Wireless voor een kleiner kind (Amazon, nog geen 40 euro), en een grotere handje-vol Dark Core RGB Pro (Amazon, 85 euro) voor een groter kind. Beide kinderen blij, met natuurlijk die ijzersterke verbinding.


Hoe kun je als ouder nou het meest genieten van Pakjesavond?

Een jaar geleden had ik wijn of whisky gezegd, maar vandaag de dag hebben we een holistische insteek en weten we dat we dit soort vragen alleen kunnen beantwoorden als we naar het grotere geheel kijken natuurlijk.

Combineer je favoriete wijn of whisky dan ook met een goede headset. Zo combineer je dat mentaal verzachtend element met een omgevingsgeluid verzachtend element. De Corsair Virtuoso RGB zou onze eerste keuze zijn (Amazon, 181 euro), maar als je al veel geld hebt uitgegeven aan dure cadeaus voor de kinderen is de HS80 RGB Wireless een heerlijk alternatief (Amazon, 129 euro).


Hoe krijg je je stuiterballen na al het suiker en nieuwe speelgoed rustig in bed?

Voorheen maakten wij ook de fout om de kinderen op pakjesavond veel te laten snoepen en ze te laat op te houden. Ze speelden altijd zo leuk en lief, het leek echt alsof ze echt een top avondje hadden. Sure, soms waren ze de dag erna ietwat moe, maar een dagje daarna was het vaak weer goed in orde.

Maar vandaag de dag zijn we natuurlijk veel meer wakker. We weten dat hun kwetsbare zielen non-stop en zonder moment van uitzondering beschermd moeten worden en dat dergelijke vrijheid-blijheid, zelfs voor die ene dag, hun interne verbinding én hun toekomst in gevaar kan brengen.

Dus toch vooral vroeg naar bed is ons advies. En als ze moeite hebben met slapen? Dan hebben wij altijd nog onze fantastische Corsair toetsenborden zoals de Corsair K100 RGB (Amazon, 224 euro). Met zijn talloze lichteffecten en razendsnelle switches en fijne polssteun is het een top bord, maar het is vooral die bouwkwaliteit waar we het voor doen: ideaal voor inbrekers én voor non conforme kinderen.


Onze dank gaat uit naar nu.nl voor wat inspiratie voor dit artikel
Bovenstaande Amazon links zijn affiliate links. Gebruik hiervan kost jou niets, maar geeft ons een kleine commissie op elke aankoop die je via onze link doet.

Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.