“HP onthult vernieuwde OMEN gaming-desktops”


HP heeft zijn vernieuwde gaming-line-up voor 2022 aangekondigd. Het gaat om de grote OMEN 45L, de mid-tower OMEN 25L en de compacte Victus 15L. We gaan even kort door alle nieuwe modellen heen.

OMEN 45L
De OMEN 45L zal het grootste model worden van de nieuwe line-up, en heeft dan ook een full-size tower formaat. Zelf zegt HP dat door bovenin de case een aparte ruimte voor de ingebouwde waterkoelingradiator te creëren, de temperatuur van de processor tot 6 graden Celcius lager kan worden dan in een andere behuizing. Op deze manier ontstaan aparte ‘kamers’, waardoor de luchttemperatuur rond het moederbord niet de radiatoren beïnvloed.

HP rust de OMEN 45L uit met een NVIDIA GeForce RTX 3090 met 24GB grafisch geheugen of AMD Radeon RX 6700 XT met 12GB grafisch geheugen. Qua processor is er keuze tot maximaal een Intel Core i9-12900K of een AMD Ryzen 9 5900X. HP lijkt de OMEN 45L niet uit te brengen met DDR5-geheugen, hij kan enkel met DDR4 uitgerust worden, en dan tot 64GB op 3733MHz. Qua opslag is er ruimte voor tot twee 2,5″ en twee 3,5″ drives, of twee M.2 PCIe 2TB WD Black’s op het moederbord.

Voor het vermogen gebruikt HP maximaal een 800W Cooler Master 80 PLUS Gold-voeding, met koeling geregeld door zeven Cooler Master 120mm fans en ingebouwde RGB-verlichting.

Prijzen voor de OMEN 45L zullen beginnen bij ongeveer €2000 met een beschikbaarheid vanaf 5 januari 2022, al zijn precieze bedragen en configuraties nog niet genoemd. De OMEN 45L komt ook als losse kale case verkrijgbaar, al is daar ook nog geen prijs van bekend.

OMEN 25L
De mid-tower OMEN 25L is al een bestaand model, maar zal een paar upgrades krijgen ten opzichte van de bestaande generatie. Zo komt deze desktop met een witte-kleuroptie, én een optionele gehard glazen zijkant, iets wat dit systeem gek genoeg niet eerder als optie had. Aan de binnenkant kan de OMEN 25L daarbij ook van RGB-verlichting worden voorzien.

Ten opzichte van de eerdere versie is er ook een extra 120mm fan toegevoegd, om zo voor betere koeling te zorgen. Deze koeling is namelijk nodig, want er kan nu ook gekozen worden voor onder andere de nieuwe NVIDIA GeForce RTX 3080 en AMD Radeon RX 6700 XT als grafische kaart. HP noemt niet welke processors er in de OMEN 25L gekozen kunnen worden, maar wel dat er keuze uit zowel AMD als Intel zal zijn.

HP stelt de vernieuwde OMEN 25L deze lente beschikbaar voor consumenten. Het is helaas nog niet bekend voor welke prijzen en wanneer dit precies zal zijn.

Victus by HP 15L
De HP Victus by HP 15L (ja zo noemen ze hem) is de eerste desktop in deze nieuwe serie, en komt in een compact formaat beschikbaar in de kleuren zilver en wit. Het logo aan de voorkant is voorzien van een RGB-verlichte ‘infinity-mirror’, zodat de case in ieder geval op zal vallen. Het systeem kan uitgerust worden met onder andere een NVIDIA GeForce RTX 3060 of AMD Radeon RX 6600 XT als grafische kaart, en qua processors is keuze tussen een Intel Core i7 12 generatie of AMD Ryzen 7 5000G-model. Als laatst kan de Victus 15L met maximaal 32GB DDR4-geheugen geleverd worden.

De Victus 15L komt vanaf februari verkrijgbaar met een nog onbekende adviesprijs.Bronnen: HP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments