Thrustmaster en Ferrari lanceren een Simracestuur


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Thrustmaster

Thrustmaster heeft in samenwerking met Ferrari de Ferrari 488 GT3 Wheel Add-On onthuld, een nieuw racestuur speciaal ontworpen voor competitie. Dit stuur is een exacte 1:1 replica van het stuur van de legendarische Ferrari 488 GT3, met meer dan 500 overwinningen in de autosport. Het stuur is ontworpen met het oog op optimale prestaties, met een centrale faceplate van koolstofvezel en een totale diameter van 12,2 inch (31 cm). Hierdoor kunnen coureurs gedetailleerde Force Feedback ervaren en uiterst precies rijden, cruciaal voor competitieve races.

Het stuur heeft 11 actieknoppen, een D-pad, 2 draaiknoppen en 2 duimknoppen, allemaal nauwkeurig gemodelleerd naar de originele bedieningselementen van Ferrari. De 4 LED’s bovenaan de faceplate geven belangrijke informatie weer, zoals RPM en pitstop-informatie. Het heeft ook verstelbare magnetische peddelschakelaars voor nauwkeurige schakeling.

Een opvallende eigenschap is de achterwaartse en next-gen compatibiliteit, wat betekent dat het stuur zonder adapter werkt met alle huidige en toekomstige Thrustmaster racestuurwielbases. Dit stuurwiel is officieel gelicentieerd door Ferrari en compatibel met pc, PlayStation en Xbox.

De Ferrari 488 GT3 Wheel Add-On is beschikbaar voor een adviesprijs van €249.99 en kan vanaf 26 oktober 2023 worden gekocht, met pre-orders vanaf 28 september 2023. ‘Bronnen: Thrustmaster

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?