HTC lanceert de VIVE Ultimate Tracker voor VR


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van HTC

HTC VIVE heeft de nieuwe VIVE Ultimate Tracker gelanceerd, die de interactiviteit, bruikbaarheid en expressiviteit van XR-ervaringen naar een hoger niveau tilt. De compacte en veelzijdige tracker biedt “zelf-tracking” met nieuwe technologie en is ideaal voor standalone headsets zoals de VIVE XR Elite en VIVE Focus 3 van HTC VIVE. De tracker, beschikbaar op vive.com, ondersteunt binnenkort ook OpenXR en SteamVR-gebaseerde PC VR-opstellingen.

Met twee breed-FOV-camera’s voor nauwkeurige 3D-tracking werkt de VIVE Ultimate Tracker perfect zonder externe trackingoplossingen zoals basestations. Tot vijf trackers kunnen tegelijkertijd per headset worden gebruikt, wat multi-point full-body tracking mogelijk maakt. De tracker ondersteunt PC VR-streaming en is compatibel met bestaande VIVE Tracker-ondersteunde PC-content.

Met de mogelijkheid om op verschillende objecten te worden bevestigd, zoals film- en game-motion capture, industriële VR-training en dansen in VRChat, biedt de tracker veelzijdige toepassingen. HTC VIVE brengt ook documentatie voor ontwikkelaars en het 3D CAD-bestand publiekelijk uit.

De VIVE Ultimate Tracker lanceert met speciale aanbiedingen, waaronder een bundel met de VIVE XR Elite headset. Toekomstige updates zullen de tracker volledig zelfstandig maken met SteamVR, waardoor het geschikt is voor industriële toepassingen waar brede tracking van apparatuur nodig is. De tracker is momenteel beschikbaar op vive.com voor USD $199, met tijdelijke bundelaanbiedingen in Noord-Amerika en Europa, waaronder kortingen voor XR Elite-eigenaren en speciale bundels.Bronnen: HTC

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?