HWiNFO biedt ondersteuning voor niet-aangekondigde Z690-chipset


Recent heeft HWiNFO, een hardwaretool voor computers, een update uitgebracht waarmee ondersteuning voor de nieuwe Z690-chipset geïntroduceerd wordt. Deze nieuwe 600-serie chipsets zijn officieel nog niet aangekondigd, waar deze update kan betekenen dat de aankondiging binnenkort plaats zal vinden. Bekend is dat de 600-serie chipsets de basis zullen vormen voor Intels Alder Lake processors die voorzien zullen worden van de nieuwe grotere LGA1700-socket.

Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Voor nu lijkt deze update het bestaan van Z690-chipsets op Asus moederborden te bevestigen. Asus of Intel heeft hier nog niet meer over bekend gemaakt.Bronnen: HWiNFO

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.