HyperX introduceert nieuwe peripherals


HyperX, de tak van HP voor gaming peripherals, heeft vandaag tijdens CES 2022 een nieuwe muis, toetsenbord en controller aangekondigd die in de loop van het jaar verkrijgbaar zullen komen. We bespreken alle verschenen modellen hier kort.

HyperX Clutch Wireless Gaming Controller
De Clutch is HyperX’ nieuwe draadloze gamingcontroller. Deze controller beschikt over Bluetooth 4.2, 2.4GHz radio en een bedrade aansluiting om zowel compatible te zijn met een smartphone, als een pc of ander device. Voor beter grip zijn de knoppen voorzien van grepen met textuur, waarbij er ook nog een afneembare clip meegeleverd wordt om een smartphone te bevestigen. Met een enkele batterijduur kan de controller overigens tot 19 uur onaangebroken gebruikt worden.

De HyperX Clutch Wireless Gaming Controller zal in maart verkrijgbaar komen met een adviesprijs rond de €50.

HyperX Pulsefire Haste Wireless Gaming Mouse
De Pulsefire Haste is een draadloze muis met een geperforeerd honingraatontwerp, waardoor deze relatief licht is. De muis is draadloos te hanteren via 2.4GHz radio, maar kan eventueel ook via een bedrade USB Type-C aansluiting gebruikt worden. Eenmaal opgeladen kan de 370mAh batterij tot ongeveer 100 uur gebruikt worden zonder tussentijds bijladen.

Op de Pulsefire Haste zitten zes programmeerbare knoppen met ingebouwd geheugen, met de NGENUITY-software van HyperX kunnen daaraan specifieke functies toegewezen worden. Verder is het met deze software ook mogelijk de DPI-instellingen, de RGB-verlichting en andere macro’s aan te passen. De TTC Golden stofdichte micro-switches zijn ontworpen voor maximaal 80 miljoen klikken, en de muis is verder voorzien van PTFE voor wrijvingloze bewegingen, en extra griptape aan de zijkanten voor een betere grip.

HyperX geeft de Pulsefire Haste Wireless Gaming Mouse, met keuze tussen de kleuren zwart en wit, een prijskaartje van ongeveer €80, en zal daarbij in februari verkrijgbaar komen.

HyperX Alloy Origins 65 Mechanical Gaming Keyboard
Opvallend aan de Alloy Origins 65 is de 65%-formfactor, wat inhoudt dat het toetsenbord een slag kleiner is dan gebruikelijk, maar daarom wel een aantal toetsen mist ten opzichte van een full-size model. Dit toetsenbord is verkrijgbaar met mechanische HyperX Red lineaire of Aqua tactiele mechanische switches, welke een levensduur garanderen van 80 miljoen indrukkingen. De ingebouwde RGB-verlichting is te bedienen met de HyperX NGENUITY-software, waarmee ook de macro-toetsen in te stellen zijn.

Met een adviesprijs van ongeveer €100 komt de Alloy Origins 65 vanaf februari in de winkels te liggen.Bronnen: HyperX

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.