HyperX kondigt de 2022 line-up headsets aan, accuduur tot 300 uur


HyperX, de tak van HP voor gaming peripherals, heeft vandaag tijdens CES 2022 een aantal nieuwe headsets aangekondigd die in de loop van het jaar verkrijgbaar zullen komen. We bespreken alle onthulde modellen hier kort.

HyperX Cloud Alpha Wireless Gaming Headset
Met een batterijduur tot 300 uur met slechts één keer opladen zou de HyperX Cloud Alpha Wireless volgens het merk de draadloze gamingheadset met de langste accuduur zijn. Het dual chamber ontwerp zou samen met de 50mm drivers zorgen voor een compacter ontwerp dan zijn bedrade voorganger, maar daarbij dezelfde DTS-geluidskwaliteit moeten leveren.

De aluminium hoofdband is omhuld met memory foam en een kunstleren laag. De verwijderbare noise-cancelling headset is voorzien van een LED-statuslampje, en bediening van de headset kan via knoppen aan de zijkant van een van de oorschelpen.

HyperX geeft aan dat de Cloud Alpha Wireless vanaf februari verkrijgbaar komt voor ongeveer €200.

HyperX Cloud II Gaming Headset
HyperX’ Cloud II beschikt over 7.1 virtual surround sound, gestuurd door de 53mm-drivers. Net als de Cloud Alpha heeft de Cloud II een aluminium frame met memory foam hoofdband, voorzien van een kunstleren afwerklaag. Met de bedieningsbox zijn onder andere de surround-instellingen, het volume en de microfoon te bedienen.

De microfoon op de Cloud II is voorzien van noise-cancelling, en is ook nog afneembaar mocht deze niet in gebruik zijn.

De HyperX Cloud II zal in maart verkrijgbaar komen voor ongeveer €100.

HyperX Cloud Core Gaming Headset
De Cloud Core van HyperX heeft ook beschikking over DTS-audio, waarbij deze een 3D-audiobeleving zou moeten leveren. De headset bestaat uit een verstelbare aluminium hoofdband met memory-foam kussens, omhuld met kunstleer.

De flexibele Discord- en TeamSpeak-gecertificeerde microfoon is daarbij ook ruisonderdrukkend en afneembaar.

Deze HyperX Cloud Core zal deze maand nog verkrijgbaar komen voor ongeveer €70.Bronnen: HyperX

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.