Hyte Eclipse HG10 Review


Hyte is een nieuwe speler in de markt voor PC behuizingen, maar ze hebben ook een headset in het assortiment. Zelf zijn we al ruime tijd fan van draadloze headsets voor het gemak dat ze met zich mee brengen, maar er hangt vaak wel een prijskaartje aan vast. Met een prijs van 100 euro zit de eclipse HG10 echter aan de onderkant van de draadloze headset markt. Maar is het ook wat?


Fysiek maakt de HG10 best indruk. Hij zit erg stevig in elkaar, heeft een stevige metalen headband, een metalen ophanging voor de oorschelpen en een fijn, niet-vingerafdrukgevoelig hard plastic op die oorschelpen. Het geheel voelt aanmerkelijk beter aan dan de meeste gaming headsets van 100 euro, zelfs bedrade alternatieven. Die basis wordt aangevuld met een USB Type-C aansluiting, degelijke knoppen, een verwijderbare mic en een accuduur van 30 uur. Dat is niet de langste ooit, maar wederom bovengemiddeld, en zo begint de HG10 eigenlijk uitstekend.


Ook het comfort is niet verkeerd. Hij is ruim verstelbaar, hij past prima op mijn XXL hoofd maar de kinderen (6 en 9) hebben hem de afgelopen weken ook intensief gebruikt, en de kussentjes voelen keurig. Voor mij hadden de oorschelpen iets dikker gemogen, maar ook intern zit een zacht laagje wat hem comfortabel houdt. Het is wel een model dat stevig op je hoofd zit, de clamping force is niet overdreven, maar hij zit wel ‘aan’. Hier krijgt hij 4x de stamp of approval voor comfort, maar als je echt een los zittende unit zoekt kijk je verder.Geluidstechnisch is het een gevalletje “prima”, eigenlijk zoals je voor de prijs zou verwachten. Hij is ietwat bassig, en duurdere alternatieven zoals de Steelseries Nova waar we momenteel mee aan het testen zijn bieden duidelijk wat meer helderheid, maar daar betaal je dan ook flink voor. In zijn eigen klasse kan hij prima mee met de even dure Corsair HS70 bijvoorbeeld, en hij doet niet veel onder voor de iets duurdere, iets meer heldere G733 van Logitech. Zoek je een headset om intensief naar muziek mee te luisteren zouden wij zelf iets dieper in de buidel tasten, maar voor een game-, serie- en film headset klinkt hij dik prima.


Hetzelfde gaat op voor de mic: prima, niet uitzonderlijk, maar niks mis mee.


Conclusie


De Hyte eclipse HG10 was een onverwachte outsider, maar uiteindelijk wel een aangename: hij zit stevig in elkaar, werkt lang op een lading, klinkt prima, en hij ziet er ook best aardig uit met zijn licht grijze kleurstelling. Hyte moet alleen wel zorgen dat ze ook in de winkel te vinden zijn, want momenteel is dat wel een issue, we zien hem momenteel alleen bij Alternate voor meer dan de adviesprijs. En een hogere prijs zet hem weer naast concurrenten met bekende namen waar ze op basis van naamsbekendheid alleen al een uitdaging aan zullen hebben.

Ze hebben dus nog wat werk aan de winkel, maar voor een eerste headset is het een uitstekende stap, en als jij deze spot in een winkel voor een leuke prijs haal je er een leuke set mee in huis:


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.