HYTE lanceert nieuwe Y40 mid-tower pc-behuizing tijdens CES 2023


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van HYTE

HYTE heeft zijn nieuwe middentorenbehuizing uitgebracht, de Y40. Y40 is de tweede case van HYTE die een volledig onbelemmerd zicht op de binnenkant van de behuizing biedt.

Voortbouwend op de ontwerp-ID van zijn voorganger, de Y60, zal de HYTE Y40 een tweedelig panoramisch ontwerp van gehard glas hebben voor een duidelijk zicht op het systeem, maar in een meer traditionele pc-behuizing. Het zijpaneel van gehard glas kan eenvoudig worden verwijderd via een nu gereedschapsloos lipje aan de achterkant van het paneel, terwijl het voorstuk een meer stationaire rol krijgt. De torenvorm van Y40 zal de consument vertrouwd aanvoelen, maar blijft uniek in zowel de functieset als de architectuur.

Elke Y40 is uitgerust met een meegeleverde PCIE 4.0-riserkabel voor exclusieve montage van een verticale grafische kaart (GPU) en uitgebreide compatibiliteit voor een kaart met vier sleuven van maximaal 422 mm x 94 mm. Achter de GPU biedt de Y40 ruimte voor maximaal zes uitbreidingskaarten van halve hoogte.

Met twee vooraf geïnstalleerde ventilatoren van 120 mm, één aan de achterkant voor uitlaat en één gemonteerd onder de PSU-mantel om verse lucht naar de GPU te voeren, volgt de HYTE Y40 een vergelijkbaar luchtstroompad als de Y60. Om de thermiek van het systeem verder te helpen, is de holte onder de PSU-omhulling voorzien van HYTE’s nieuwe kabel “plank”, waardoor kabelbeheer verder naar achteren in de behuizing kan worden geplaatst en weg van luchtstroomzones die de GPU-koeling kunnen beïnvloeden.

De Y40 biedt ondersteuning voor een tot 280 mm alles-in-één (AIO) vloeistofkoeler die aan de zijkant is gemonteerd en tot een 360 mm AIO die aan de bovenkant is gemonteerd. De front-IO van de Y40 heeft een vierkante aan/uit-knop, twee USB Type-A-poorten, een USB Type-C-poort en een 3,5 mm combo-aansluiting voor eenvoudige toegankelijkheid en connectiviteit. Y40 zal verkrijgbaar zijn in drie kleurstellingen: zwart met een zwart interieur, wit met een zwart interieur en rood met een zwart interieur.

Voor klanten die op zoek zijn naar een kant-en-klaar, kant-en-klaar Y40-systeem, zal iBUYPOWER, het zustermerk van HYTE, verschillende RDY- en op maat geconfigureerde systemen beschikbaar stellen. De Creator RDY Y40BG201 zal beschikken over Y40, een Intel Core i9 13900KF, RTX 4090, Z790-moederbord, 2TB M.2 SSD en Windows 11 vooraf geïnstalleerd voor eenvoudige installatie.

Prijzen en beschikbaarheid
HYTE Y40 is per direct te koop voor een adviesprijs vanaf $ 149,99 USD.Bronnen: HYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.