HYTE Revolt 3 review


De Revolt 3 is een van de nieuwere behuizingen van HYTE, en de eerste stap van het bedrijf in de ITX case markt. Deze behuizing heeft rondom een geometrisch ventilatie patroon en voorzien van zowel een inklapbaar handvat aan de bovenzijde als een houder voor hoofdtelefoons aan de linker en rechterkant. Op dit moment is de Revolt 3 verkrijgbaar vanaf zo’n 99 euro voor de versie zonder inbegrepen PSU en zo’n 250 euro voor de versie met inbegrepen 700W gold SFX PSU.


Bouw en afwerking


Vanaf buiten ziet de Revolt 3 er netjes uit. Het metalen frame is stevig en kan wel tegen een stootje en het zelfde geldt voor de panelen met ventilatie gaten, het geheel ziet er gewoon prima uit. Bijzonder is de bovenkant, waar één handvat en twee hoofdtelefoon houders gevonden worden die in de kast kunnen worden ingeklapt.Standaard zitten er geen ventilatoren voor geïnstalleerd in te de Revolt 3, echter zijn alle panelen wel voorzien van magnetische stoffilters en is mogelijk om twee 120mm of 140mm fans te monteren aan ingebouwde radiator deur.IO’s: twee keer USB 3.2 Gen 1 Type-A, één keer USB 3.2 Gen 2 Type-C, een power knop en Audio/Mic Combo jack waarvoor een splitter naar aparte hoofdtelefoon en microfoon jack is inbegrepen in de accessoires.Verder naar de binnenkant. Het achterpaneel en beide zijpanelen kunnen zonder schroevendraaier verwijderd worden van de Revolt 3, het voorpaneel zit vast met 8 kleine kruiskop schroefjes. De binnenkant is netjes, en ruim genoeg voor een krachtig ITX systeem. Bij de versie met inbegrepen is de interne voedingskabel alvast netjes vastgezet en zijn alle kabel voor de componenten bij elkaar gebundeld en is wat ruimte aanwezig achter het moederbord om kabel te kunnen wegwerken.


In de praktijk


Voor het overzicht, deze ronde gebruiken we de volgende onderdelen:
– Asus ROG STRIX B550-I GAMING moederbord
– AMD Ryzen 9 5900X
– G.Skill Trident Z Neo 32GB 3600MHz geheugen
– Corsair Hydro Series H100i PRO RGB
– AMD Radeon RX 6800 XT Midnight black
– Samsung 980 Pro 1TB

Het bouwen van een ITX systeem in de Revolt 3 was een aangename verrassing. Je plaats alles in de kast, maakt wat schroefjes vast en je bent zo goed als klaar. Een beetje cable-management hier en daar, en je systeem is af, en als er zaken niet duidelijk zijn is de bijgeleverde handleiding een zeer goede helper met duidelijke afbeeldingen en instructies.


Tijd voor wat benchmarks. Hiervoor zijn twee verschillende testen uitgevoerd, de eerste is gericht op een maximale belasting van het gehele systeem, dit is gedaan d.m.v. een Aida64 Extreme stresstest voor zowel de CPU als GPU tegelijktijdig voor 40 minuten te laten draaien. Dit leverde de volgende resultaten op: GPU 76c met 55% fanspeed (1840rpm) en CPU 55c met 1700rpm fan en 2100rpm pompsnelheid.

De twee test is er opgericht om een game belasting te simuleren waarbij de GPU in het algemeen zwaarder belast wordt dan de GPU. Dit is gerealiseerd voor Unigine Valley Benchmark op de extreme 1080p pre set te laten draaien voor 40 min wat resulteerde in de volgende resultaten: GPU maximaal 73c met 53% fanspeed (1760rpm) en CPU 55c met 1300rpm fan en 2100rpm pompsnelheid.

Wat betreft hoe warm de Revolt 3 wordt valt het allemaal super mee. De CPU temperaturen zijn koel en zelfde de grafische kaart blijft behoorlijk koel, netjes! En dat met het feit dat de kast zonder extra ventilatoren wordt geleverd. Op naar geluidsproductie, daar weet de Revolt 3 wederom prima te presteren. Onder gaming is je hardware hoorbaar, maar het zal niet enorm storen.


Conclusie


Net iets onder de honderd euro kan je de Revolt 3 van HYTE in huis halen. Voor dat bedrag krijg je een nette en stevige ITX case met een handige handgreep en hoofdtelefoon houder. Door zijn open geventileerde panelen rondom blijft hij koel onder verschillende loads, wat voor de liefhebbers van wat zwaardere games natuurlijk alleen maar mooi meegenomen is. Verder heeft de kast ondanks zijn ITX-formaat voldoende ruimte aan de binnenkant, en moet een beetje goed cable-management niet al te veel gedoe zijn. Heb je een budget rond de 100 euro en zoek je iets dat compact is en eenvoudig mee te nemen, dan kan de Revolt 3 van HYTE een erg leuke koop zijn.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Jeroen
Als het om gemodificeerde/speciale pc builds aan komt zit je bij Jeroen aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van waterkoeling, hardware tweaken en kabelmanagement, dus niet vreemd dat hij hier meestal druk bezig mee is naast zijn baan in de hoogspanningstechniek. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product te bewerken met een Dremel, uiteraard onder de noemer 'modding'.