De kast is stevig verpakt in een kartonnen doos, waar we zoals gebruikelijk de naam en specificaties op terug vinden. Meteen valt al op hoe klein de 503 is en dat het product in de praktijk helemaal niet zoveel afwijkt van de productfoto’s die door In Win op de website worden getoond. De strakke lijnen en het gebruik van glas springen gelijk naar voren en geven meteen een goede eerste indruk van de 503.



Wanneer we naar de voorkant van de kast kijken treffen we daar meteen een paar dingen aan die van te voren niet verwacht waren. Om te beginnen kan de 5.25” bay, waar je bijvoorbeeld je DVD-lezer in plaatst, verborgen worden door het stuk plastic aan de voorkant omhoog te schuiven. Dit is in het bijzonder handig omdat het openlaten van dit gedeelte toch vaak wat minder mooi is dan het dicht maken, terwijl voor mensen die nog steeds veel optische media gebruiken de open stand veel praktischer is. Het is mooi dat In Win hier nog de keuze geeft op een creatieve manier. Veel andere behuizingen gebruiken bijvoorbeeld een deurtje aan de voorkant, wat niet altijd even handig is. Gebruik je geen optische media? Dan verberg je de speler in zijn geheel. Gebruik je het nog wel? Dan houd je de DVD-lezer lekker in zicht en handbereik.


Aan de voorkant treffen we overigens ook meteen het I/O paneel aan, waar van links rechts de powerknop, twee keer USB 2.0, een microfoon en headset jack en een USB 3.0 slot gevonden worden. Deze setup zal in de praktijk voor maar weinig mensen te kort schieten. Een tweede USB 3.0 slot had wellicht handig geweest, maar er wordt maar zelden gebruik gemaakt van de snelheidswinst die 3.0 levert ten opzichte van USB 2.0 en vaak volstaat één poort voor bijvoorbeeld een USB-drive of externe harde schijf. Wil je echter data kopiëren van een externe harde schijf direct naar een USB-drive toe dan zal je één van de twee aan de achterkant van de kast moeten aansluiten, direct op het moederbord.


Aan de linkerkant van de kast treffen we in het zijpaneel een raam van gehard glas aan, de rechterkant van de behuizing is gewoon gesloten. Het raampje aan de linkerkant steekt iets uit en loopt dus niet gelijk met de rest van de kast. Dit is anders dan wat we terug zien in andere In Win behuizingen, waar de lijnen zo strak mogelijk gehouden worden. Een mogelijke keuze voor deze setup is ruimte: de kast is ontzettend smal en zonder de extra ruimte die gecreëerd wordt op deze manier kan het lastig zijn om een aftermarket CPU-koeler te installeren. Goed om te weten is dat het glas wat In Win gebruikt niet geheel doorzichtig is. Dit geeft een gaaf effect wanneer je naar de behuizing als geheel kijkt, maar maakt het naar binnen kijken wat lastig, zeker vanuit een hoek.



Verder treffen we op de kast zelf niet veel bijzonders meer aan. Aan de achterkant van de kast vinden we bovenin nog twee gaten om waterkoelingsbuizen doorheen te laten leiden, hoewel je de vraag kan stellen tot in hoeverre iemand die voor een custom waterkoeling set gaat nog gebruik zal maken van een budget kast. Verder is de achterkant helemaal vormgegeven zoals we dat hadden verwacht, terwijl de onderkant van de kast weinig verrassends laat zien: de voeten en (verwijderbare) stoffilters treffen we hier aan.


In de verpakking treffen we verder een hersluitbare zak aan met hierin alle accessoires en een paar tie-wraps. Deze manier van het meeleveren van accessoires komt niet heel vaak voor, bij budget cases wordt er toch vaak bespaard om dit soort details en krijg je in plaats van een mooi zakje met daarin de accessoires een klein kartonnen doosje waar alles bij in zit.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu