In Win A1 Plus review


De In Win A1 deed het leuk toen we hem de eerste keer zagen. Compact, leuk vormgegeven, draadloze lader ingebakken voor je telefoon, en niet te duur; 200 euro voor een ITX case met ingebouwde voeding is echt niet gek. Er waren echter ook wat verbeterpuntjes: standaard geen fans, en de eenvoudige 1-kleur RGB kan anno 2020 niet meer: Addressable RGB is een must.

Daarom is er inmiddels de In Win A1 Plus, een nieuwere, betere versie die het leven net weer wat makkelijker maakt. We probeerden er wat moois van te maken. Let op, je kan zowel witte als zwarte versies vinden als je rondshopt, de roze versie die wij hier hebben lijkt praktisch niet te koop.


In grote lijnen is er niet gek veel veranderd ten opzichte van de voorganger. Het is nog altijd een compacte schoenendoos met net genoeg ruimte voor een leuke Game PC, de bouwkwaliteit is nog altijd dik prima in orde, en ook het gebruiksgemak van het inbouwen is ongewijzigd. Het is niet de simpelste case voor nieuwkomers, kleine ruimtes werken altijd wat lastiger dan grote ruimtes, maar een beetje systeem is alsnog zo gepiept.


De verbeteringen zijn echter wel tastbaar: de draadloze lader bovenop is nu 10 Watt capable, je krijgt nu twee leuke fans met addressable RGB erin, je krijgt een aRGB underglow (en beide RGB elementen zijn met een controllertje of je moederbord te controleren). En de voeding is nu een 650 Watt model. Niet dat je meer nodig had, maar het kan geen kwaad. Al die zaken maken de Plus variant zo’n 3 a 4 tientjes duurder, wat in mijn optiek niet onredelijk is.



Voor de build hebben we gekozen voor een mid-range systeem. B450 Aorus ITX bordje, Ryzen 5 3600X met Wraith Max (niet bepaald een high-end koeler), en een GTX 1660 Ti van Gigabyte. Vooral de Wraith Max koeler die de lucht niet in één specifieke richting blaast geeft de In Win fans wat te doen, maar de resultaten zijn alsnog harstikke prima. 70 graden op de CPU onder load, 67 op de GPU, 54 C op de VRMs en een totale geluidsproductie van 42,5 dBA grotendeels te danken aan de AMD koeler. Een iets stevigere koeler (max 160mm is ruimte genoeg) maakt een echt stille build, dan wel een wat dikkere CPU prima mogelijk. Of je een Ryzen 9 3950X met een RTX 2080 Ti wil combineren (tot zover er 2-slot 320mm RTX 2080 Ti kaarten zijn) valt te betwijfelen, maar iets gangbaars is geen enkel bezwaar.



En dat is eigenlijk het belangrijkste om te weten nietwaar? ITX cases zijn het domein van de echte liefhebber die net iets meer betalen voor iets unieks, iets anders, en waarbij het niet draait om de vraag welke case één graden koeler is, maar welke aan kan wat jij in gedachten hebt. De A1 Plus is dermate anders dan andere cases dat je je toch wilt laten leiden door het design, en vervolgens is het vooral zaak om te bepalen of je er een beetje systeem in kwijt kan. Dat kan, met een stevige 6 of 8 core zit je gewoon goed en zelfs een wat dikkere videokaart als een RTX 2070 Super mag echt geen probleem zijn. En dat voor een prijs die weliswaar niet heel laag is, dat kan ook niet met dit soort cases die in kleinere aantallen verkopen, maar alsnog prima te overzien is. Dat, en je hebt nu in één keer een complete case die klaar staat zonder zelf naar fans te hoeven kijken.



Dé ITX case van dit jaar? Dat bestaat denk ik niet. Maar wel een leuke case om serieus te nemen als dit jouw smaak is. Zeker als roze je smaak is natuurlijk, maar helaas is die net iets te zeldzaam om daar echt een goed punt van te maken. Recommended is echter prima op zijn plaats voor dit mooie, goed afgewerkte en vooral erg praktische en leuke kastje:


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.