Informatie nieuwe Intel-CPU’s voor PC’s onthult


Nieuwssite Notebookcheck.net heeft informatie bekend gemaakt over de nieuwe processors van Intel. Onder andere de Tiger Lake-H, Alder lake-P en Alder Lake-S zijn besproken.

Zo komt de op gaminglaptops gerichte Tiger Lake H-serie in twee varianten, namelijk met een TDP van 35W of 45W. Waarschijnlijk zal de 45W beschikken over 8 cores en 32 grafische ‘Execution Units’, voor de 35W-variant is dit nog niet bekend. Onder andere zou de nieuwe grafische chip de mogelijkheid hebben om 8K 60fps HDR-beelden te verwerken. Verder beschikt de Tiger Lake H-serie over ondersteuning voor DDR4-3200 tot 128GB en PCIe 4.0.

Verder is er meer bekend gemaakt over de Alder Lake processors, waar de Lake S-serie gericht is op desktops is de Lake P-serie gericht op mobiele systemen, meestal laptops in dit geval. Zo zal de P-serie beschikken over 6 Golden Cove cores en 8 Gracemont cores, en de S-serie over 8 Golden Cove Cores en 8 Gracemont Cores. Verder biedt de P-serie 96 grafische ‘Execution Units’ en de S-serie 32 van deze. Beide nieuwe Alder Lake’s bieden ondersteuning tot 3200MHz DDR4 én 4400MHz DDR5-geheugen, al gaat dit bij de P-serie tot 64GB en bij de S-serie tot 128GB. Voor de S-serie betreft de TDP 65W, voor de P-serie 125W.

Meer details staan in onderstaande tabel.Afbeelding van Videocardz.com

Wanneer alle nieuwe Intel processors aangekondigd worden is nog niet bekend, we verwachten dat deze informatie binnenkort zal volgen.Bronnen: Notebookcheck.net, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.