Afgelopen weekend was het bij Informatique weer de ‘Gaming Days’. Informatique, mocht je ze nog niet kennen, is een flinke IT shop in Berkel en Rodenrijs of zoiets, een mooi (ooit) boerengat tussen Den Haag en Rotterdam (Jawel, na Tukkers, Brabanders en Limburgers haal ik nu misschien de woede van Zuid Hollandse tuinders op mn nek). De ‘Gaming Days’ is een evenement van een bescheiden formaat waarbij (een deel van?) het magazijn van de winkel tijdelijk wordt omgedoopt tot een game lair. Voor mij een thuiswedstrijdje na Taiwan en Keulen dit jaar met slechts een ritje van een kwartier, dus geen excuus om niet even te komen kijken en een klein verslagje te doen. Daarbij was ik er vorig jaar ook en was het erg gezellig. Kleine disclaimer: Sommige foto’s zijn nog van vorig jaar, Informatique had de primaire hal dit jaar namelijk van een aparte blauwe verlichting voorzien waar mijn compact camera grote moeite mee had. Lees: de meeste foto’s bleken achteraf waardeloos.


Uiteraard gaat het er grotendeels om het gamen. Een stevig aantal computersystemen, consoles, en andere constructies zijn aanwezig om het publiek van enig entertainment te voorzien. Opvallend is vooral de jonge leeftijd van een groot deel van het publiek. Op Firstlook viel dat al op vergeleken met Gamescom, waar de gemiddelde leeftijd duidelijk hoger ligt dan bij de Nederlandse events, maar de aanwezigheid van nog jongere kids was wel opvallend. Op zich niet gek natuurlijk gezien de jongste gamers op de grotere evenementen simpelweg niet welkom zijn, en bij deze dagen kom je met een toestemmende ouder al een heel eind. Om eerlijk te zijn vind ik het ook niet erg, ik had van jongs af aan ook al maling aan die vervelende willekeurige getalletjes op de verpakking die je zouden moeten beschermen. Op 9 jarige leeftijd Wolfenstein 3D spelen, een jaartje later al weg van Doom, in de ogen van sommige anti-game fanaten zal het waarschijnlijk een wonder zijn dat ik nog geen strafblad heb. Wat mij betreft is ‘gamen’ gewoon van en voor iedereen!


Vorig jaar was er een grote focus op Minecraft op het primaire podium, dit jaar stond die vooral in het teken van CS:GO waar de gamers het onder andere tegen de pros van AT Gaming op konden nemen. Wat mij betreft een mooie vooruitgang.Een game evenement zet je natuurlijk niet zonder partners neer, en ook dit jaar waren er weer genoeg fabrikanten aanwezig die je aandacht wilden trekken met hun stands. Het maakt een evenement als dit ook een uitstekende gelegenheid om eens een flink aantal nieuwe producten echt aan de tand te voelen, producten die zelden in dergelijke hoeveelheden tezamen komen. Dus ook voor de hardware liefhebber reden genoeg om een kijkje te nemen. Zeker als je bijvoorbeeld op zoek bent een mechanisch toetsenbord, een product wat vaak lastig in de winkel te ervaren is, dan heb je er in één klap een flink aantal. Hoewel ik ongetwijfeld enkele merken zal vergeten wil ik er toch wat noemen om een idee te geven: Zo waren onder andere Asus, Gigabyte en MSI aanwezig met hun core componenten en systemen, Acer met hun schermen en systemen, Rapoo, Razer, MSI, Logitech en Trust met randapparatuur, AVM (Fritz!) en TP-Link met netwerkapparatuur, Trustmaster met een leuke racing setup, Wacom met hun opvallende tekentablets, en natuurlijk ontbrak In Win niet met hun opvallende behuizingen inclusief de H-Tower. Geen onaardig lijstje. Ook niet onaardig voor de consument: praktisch het hele weekend krijg je leuke kortingen, als dat Nederlanders niet aantrekt.

En natuurlijk is een eventje altijd een mooi moment om wat ideetjes op te doen voor je nieuwe builds. Ook aan casemods en ‘gewoon heel mooie’ systemen geen gebrek. Mocht je de modders zelf eens willen ontmoeten is het ook een mooie gelegenheid om ze om wat tips (of een handtekening?) te vragen.


Hier zien we onder andere Femke en Tenzin van FAT, Richard van Designs by Richard, Tim ‘Hukkel’ met Dutch Lion Customising, Yorick ‘ProAce’, en Dave ‘Davido Labido‘ (really Dave? :D) die o.a. de onderstaande In Win build had gemaakt. De man met de ‘Nvidia’ green details is uiteraard niemand minder dan Peter ‘l3p‘ Brands die verder ook geen introductie vereist. Uiteraard ontbrak Richard ‘Kier‘ ook niet, maar die was zelf even met zijn eigen copy/paste aan het gamen.Uiteraard is het nu weer voorbij, maar volgend jaar zal het ongetwijfeld weer plaatsvinden. Mocht je tegen die tijd zin hebben in een spelletje, wat nieuwe hardware aan de tand willen voelen, of gebruik willen maken van een leuke kortingsactie (er zaten echt leuke acties tussen), dan weet je waar je een kijkje kan nemen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Erwin Thierry Klein Haneveld

mooie reportage, ik had idd ook last van die blauwe lampen .. lastig hoor..

Tom 1234
Tom 1234
5 jaren geleden

Hoi Stephan,

Mooie reportage, staan jullie nu ook zelf op dit soort events met Techtesters?
Zou leuk zijn dat mensen hun helden kunnen ontmoeten.

Hebben jullie ook een event agenda of lees ik hier overheen?

Redactie
5 jaren geleden
Reply to  Tom 1234

Hoi Tom,

Wij staan niet zelf met TechTesters op events, maar zijn wel vaste bezoekers. Dus mocht je in de toekomst plannen hebben om iets te bezoeken, dan is de kans groot dat je ons tegenkomt.