Inno3D RTX 2080 iCHILL X3 Jekyll


De juiste videokaart kopen is veelal een simpele afweging tussen de prestaties en de huidige prijs, en misschien dat je mening over een bepaald merk of een bepaalde uitstraling nog een rol zal spelen. De strijd om de meest efficiënte te zijn is veelal een gevecht met één winnaar en veel verliezers (of eigenlijk veel runners-up), maar vooral wat uitstraling betreft is er natuurlijk nog wel de nodige ruimte. Inno3D lijkt daar ook zo over te denken, en voert hun luxe RTX 2080 uit met een opvallende uitstraling en een minstens even opvallende featureset. In de video vertelt Nada je alles wat je moet weten.

Interesse? Dit product is onder andere te koop bij:
– Megekko (NL)
– CD-ROM-LAND (NL)
– Amazon (EU)


Samenvatting


Opvallen doet deze Inno3D zeker. Er zijn genoeg dertien in een dozijn kaarten en van gebrek aan originaliteit kan niemand ze beschuldigen. Hij valt op, er zit een bak RGB in, en de extra’s om de ventilator te kunnen veranderen en het OLED scherm zijn op zijn minst opvallend. Zoek je iets dat even anders is dan de rest, dan zit je meteen goed.

We moeten echter even goed kritisch zijn, want als een bedrijf bewust kiest voor bepaalde unieke features dan gaan we daar natuurlijk extra scherp op letten. Zo is het OLED scherm een leuke extra, en nuttig als je graag wat basale GPU informatie wilt zien, maar het gebrek aan optie om hem naar iets persoonlijks in te stellen is een vreemde afwezige. Is dat niet het eerste wat in je op komt dat je er graag mee zou willen? Ook de optie om tussen twee uitstralingen te kunnen kiezen vinden we niet echt overtuigen. Vooraf dacht ik dat we zouden kunnen switchen tussen een mega RGB feest en een heel strak zwarte blackout variant, maar in de praktijk blijven te veel zaken (zoals OLED scherm, backplate) hetzelfde en is de 2-fan optie eigenlijk niet veel meer dan een ‘Lite’ versie van de indrukwekkendere 3-fan optie. De vraag is dan, zeker gezien wisselen tussen de twee wel wat schroefwerk vereist, waarom is die optie er? Ik wil jullie geen woorden in de mond leggen, maar ik heb er een hard hoofd in dat praktisch iedereen deze kaart gaat overwegen voor de 3-fan uitstraling.

Ook vinden we het een beetje jammer dat deze koeler intern zo veel vrije ruimte heeft. Hij is best fors, maar we zien dat de heatsink intern niet zo groot is als sommige concurrenten, uiteraard met iets mindere efficiëntie tot gevolg. Ik ben voor extra dikke GPU’s voor die grotere cases, maar dan liever wel met wat extra aluminium als verbetering van de koeling.

Het is dus niet de meest efficiente RTX 2080, maar tegelijk merken we op dat de meeste gebruikers de gemeten prestatieverschillen in de praktijk niet gaan merken. Niet voldoende dat als je een voorkeur voor dit design hebt dat je er van af zou moeten zien. Hij komt tenslotte niets te kort wat koeling betreft, blijft alsnog relatief stil voor een dergelijk dikke GPU, en hij klokt ook lekker over van zichzelf. De prijs is inmiddels ook weer wat gezakt waardoor het price premium eigenlijk beperkt blijft, en als je dan per sé graag zo veel RGB wilt? Waarom niet. Daarbij zijn de aanwezige extra XXL muismat en 3D Mark licentie een leuke bonus.

Nogmaals, hij wint geen prijzen voor de hoogste efficientie en we hebben zeker wat op te merken wat je vooraf goed dient te weten waardoor de hogere awards buiten bereik blijven, maar staat deze kaart op jouw radar voor welke reden dan ook is het ook zeker geen verkeerde koop.

Interesse? Dit product is onder andere te koop bij:
– Megekko (NL)
– CD-ROM-LAND (NL)
– Amazon (EU)


Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


SpecificatiesBenchmarks verschillende RTX 2080 kaarten

Benchmarks


Benchmarks 1080p
Benchmarks 1440p
Benchmarks 4K
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.