Intel 11e generatie Tiger Lake-H CPU verschenen


Er zijn meer details bekend gekomen over Intels nieuwe 11e generatie Lake-H processors. Deze voor laptops ontworpen CPU’s komen binnenkort verkrijgbaar in verschillende nieuwe laptops.

Eerder heeft Intel de nieuwe Tiger Lake-U processors geïntroduceerd, welke ten opzichte van de Lake-H’s met 96 EU’s een veel grotere maximale rekenkracht hebben, waar de H-serie het met maximaal 32 EU’s zal doen. Bij de Lake-H serie zal de focus liggen op een hoge rekenkracht met een vermogen tot 45W.

Op Twitter is een benchmarkresultaat verschenen waarin een nieuwe Tiger Lake-H processor getest wordt. Zo beschikt de CPU in dit voorbeeld over 8 cores met 16 threads, en een base clock van 3.1GHz. Het exacte model in niet genoemd.

Verwacht wordt dat deze nieuwe Tiger Lake-H processors begin 2021 beschikbaar zullen komen in laptops van diverse bekende merken.Bronnen: Tum_Apisak

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.