Intel ARC A770 GPU voor desktops verschijnt in benchmark


Hoewel Intel op het moment alleen nog de laptopvarianten van de ARC-serie grafische kaarten aangekondigd heeft, is het merk wel hard bezig de GPU’s ook binnenkort uit te brengen voor de desktopmarkt. Een van de verwachte modellen is de ARC A770, een kaart die recent in de Geekbench-benchmark is verschenen.

De kaarten van Intel komen als ARC 3-, 5- en 7-modellen op de markt, met de 7-serie als meest krachtige variant. Volgens de benchmark-gegevens zal de A770 gaan beschikken over 12.7 GB grafisch geheugen, een kloksnelheid van 2.4GHz en 512 compute of execution units.

Als we verder kijken naar de behaalde OpenCL-score dan is dit op het moment best een redelijke kaart. Met 85585 punten scoort de A770 ongeveer gelijk aan de RTX 2070 en RTX 2060 Super, wat natuurlijk geen verkeerde performance is. Mocht Intel het echter op willen nemen tegen de echte flagship-kaarten van NVIDIA en AMD, zoals de RTX 3090 (Ti) en RX 6900 (XT), dan mag Intel nog wel wat gas bijgeven.Bronnen: Benchleaks, Geekbench

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments