Intel bevestigd komst 7nm-architectuur in 2023


Op Twitter heeft Intel bevestigd vanaf 2023 te beginnen met het verkopen van processors welke gebaseerd worden op een 7nm-architectuur. Het zou gaan om de Meteor Lake CPU’s, waar zelfs al meer informatie over bekend zal komen in het tweede kwartaal van dit jaar.

Welke nieuwe verbeteringen deze serie precies mee gaat brengen is nog niet helemaal bekend. Er zijn al geruchten over ondersteuning voor DDR5-geheugen, Thunderbolt 4 en PCI 5.0, al zullen deze ook waarschijnlijk al beschikbaar komen voor generaties processors die eerder uitkomen.

Voordat de Meteor Lake-serie volop verkrijgbaar komt staan eerst nog een aantal andere generaties op de planning. Zo zijn recent de Rocket Lake-processors uitgebracht, welke gevolgd zullen worden door Alder Lake in september dit jaar. Na Alder Lake zou Raptor Lake komen, met daarna pas de Meteor Lake.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.