“Intel brengt NUC 12 Extreme uit met Core i9”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft recent de Intel NUC 12 Extreme (codenaam Dragon Canyon) en Intel NUC 12 Extreme Compute Element (codenaam Eden Bay) aangekondigd, een zeer modulaire desktop-pc-kit die is ontworpen om fenomenale prestaties te leveren voor hoge -beëindigen van gaming en het maken van content. Met de nieuwste 12e generatie Intel Core desktopprocessors, capaciteit voor full-size 12-inch discrete grafische kaarten en een volledige reeks I/O-poorten, waaronder Thunderbolt 4, levert de Intel NUC 12 Extreme enorme prestaties en functies die enthousiaste gamers en professionele makers nodig hebben in een compacte en modulaire vormfactor.

De Intel NUC 12 Extreme brengt voor het eerst Intel’s nieuwe hybride prestatiearchitectuur en een moederbord met sockets naar de NUC-lijn. Voor degenen die een krachtig systeem willen met een kleine footprint en meer veelzijdigheid dan ooit tevoren, is de Intel NUC 12 Extreme Kit een uitstekende optie.

De krachtigste Intel NUC tot nu toe omvat nieuwe functies, zoals hybride architectuur met hoge prestaties en toegang tot snellere PCIe-interfaces, snellere laadtijden, en dat alles in een voetafdruk die op elk bureau past.

Het modulaire Intel NUC 12 Extreme Compute Element is gebouwd met flexibiliteit in het achterhoofd en biedt enthousiaste gamers en makers de mogelijkheid om hun eigen kleine vormfactorontwerpen te maken, waardoor gebruikers creatief kunnen zijn en de systeemvoetafdruk naar eigen wens kunnen configureren.

De NUC 12 Extreme biedt baanbrekende snelheden met een 12e-generatie Intel Core i9-processor, met acht Performance-cores (P-cores) en acht Efficient-cores (E-cores), 24 threads en tot 5,1 GHz turbo boost max frequentie.

Extra functies zijn onder meer:
– Intel UHD grafische kaart 770 (32EU)
– Ondersteuning voor maximaal 64 GB dual-channel DDR4-3200 MHz SODIMM’s
– Ondersteuning voor PCIe Gen5 x16 grafische kaarten
– Backwards compatibel met PCIe Gen4- en Gen3-apparaten
– Ondersteuning voor maximaal drie PCIe Gen4 M.2 SSD’s
– Twee Thunderbolt 4-poorten, Intel Wi-Fi 6E AX211, een 10 Gbps Ethernet-poortstandaard; en extra 2,5 Gbps Ethernet-poort op Intel Core i9-processor-SKU’s

Prijzen en beschikbaarheid
De Intel NUC 12 Extreme zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2022, en in de loop van het jaar worden er meer uitgerold. De prijzen variëren van $ 1.150 tot $ 1.450 voor respectievelijk Intel Core i7 en Intel Core i9. Prijzen in euro’s zijn nog niet genoemd.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.